Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчені дізналися, як «народилась» казка про Попелюшку братів Ґрімм
Deutsche WelleКард з мультфільму «Попелюшка», 1950 рік
 
Казка «Попелюшка» стала відомою світові завдяки творчості братів Якоба і Вільгельма Ґрімм, проте досі було невідомо, звідки казкарі взяли ідею цієї оповідки. Виявляється, сюжет казки вони дізналися від однієї жінки, що жила у Марбурзі. Про це заявив дослідник творчості братів Ґрімм Гольґер Ергардт із німецького містечка Касстель. 
 
Вчений дослідив архівні матеріали, зокрема реєстри імен та списків померлих того часу,  та виявив, що казку про Попелюшку, а також історію, відому як «Золотий птах», казкарі дізналися від жінки на ім’я Елізабет Шелленберґ. Вона була небагатою міщанкою і померла 1814 року у бідності в марбургському притулку для літніх людей. 
 
«Ця жінка була усним джерелом історій. Саме вона переказала їм цей сюжет», - зазначає Ергардт. Вчений вважає, що брати Ґрімм дізналися ці казки завдяки дітям Вільгельма. Адже на початку ХХ століття, як зазначає дослідник, розповідати казки вважалося негідним для світської людини, тому Елізабет Шелленберґ радо ділилася цими оповідками лише з дітьми. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage