Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Василь Махно, Олексій Чупа та Андрій Любка – номінанти на премію «Анґелус»
 
Оголошено імена номінантів на одну з найпрестижніших польських літературних нагород – премію Центральної Європи «Анґелус». Серед претендентів на перемогу є й українські автори: Василь Махно, Олексій Чупа та Андрій Любка.
 
Участь у конкурсі можуть брати твори авторів Центральної Європи, що видавалися польською мовою у Польщі. Цьогоріч у «Довгому списку» премії 66 імен – 41 польський та 25 іноземних письменників. «У цьому році у нас є чотири автори з Чехії, чотири з Росії, по троє з Німеччини, України та Угорщини, по двоє з Румунії, Сербії, Словенії та один з Австрії», - зазначив голова журі Микола Рябчук. 
 
Журі відзначило збірку есеїстики «Експрес "Венеція"» Василя Махна, книгу «10 слів про Вітчизну» Олексія Чупи та роман «Карбід» Андрія Любки. 
 
Переможець премії отримує статуетку із зображенням ангела і грошову винагороду у розмірі 150 тисяч польських злотих. «Короткі списки» премії будуть оприлюднені у вересні, а переможця оголосять 14 жовтня. Раніше лауреатами нагороди були Юрій Андрухович, Оксана Забужко та Сергій Жадан.
 
Нагадаємо, що у «Видавництві Старого Лева» вийшла збірка короткої прози Василя Махна «Дім у Бейтінґ Голлов», що стала переможцем премії «Книга року ВВС 2015», та повість Олексія Чупи «Вишня і Я».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage