Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вахтанґ Кебуладзе – лауреат премії ім. Юрія Шевельова
Переможцем щорічної літературної премії імені Юрія Шевельова, що присуджується авторам художньої та наукової есеїстики, у 2016 році став філософ, письменник та публіцист Вахтанґ Кебуладзе. Журі премії відзначило автора за книгу «Чарунки долі», що побачила світ цьогоріч у «Видавництві Старого Лева».
 
Оголошення переможця відбулося у суботу, 17 грудня, під час фестивалю української есеїстики ШЕРЕХ. Вахтанґ Кебуладзе отримає статуетку Бронзового Ангела, диплом лауреата та грошовою винагороду.
 
На сторінках книжки  «Чарунки долі» зустрічаються філософи й митці з різних країн і часів. Вахтанґ Кебуладзе дає змогу їм говорити одні з одними. Із цієї розмови народжуються нові історії, з яких і складено цю книжку. «Теми цих оповідок не задані єдиним сюжетом або загальною ідеєю, вони вигулькують випадково, - каже  Вахтанґ Кебуладзе. - При цьому всі вони вплетені у тканину оповідання про світ, яку створюють різні оповідачі. Повтори — вузли переплетень. Оповідки — чарунки долі. Оповідач — стрибун, що стрибає від чарунки до чарунки. До того ж оповідачів багато, траєкторії їхніх стрибків деколи перетинаються, а деколи скеровані у різні боки. Так у поліфонії оповідок про світ нашого життя створюється мережа нашої сили».
 
Нагадаємо, що до «короткого списку» премії також увійшла книга Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя» від ВСЛ. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage