Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В японському університеті викладатиме… робот
 
Вчені з Університету Нішогакуша (Токіо, Японія) та робототехнік  Хіросі Ісігуро з Університету Осаки створили робота-викладача, який читатиме студентам лекції. Андроїд – роботизована версія японського письменника Нацуме Сосекі.
 
Створення робота приурочено до 100-річчя від дня смерті Нацуме Сосекі. Розробники сподіваються, що цей 130-сантиметровий андроїд, який зображає письменника у віці 45 років, не тільки оживить пам'ять про автора, а й пробудить літературний інтерес до нього серед студентів.
«Сосекі відомий сьогодні як літературний гігант, але бачення його змінилося в ході історії, - зазначає Фусануске Нацуме, онук письменника. - Я хотів би знати, як майбутній образ Сосекі зміниться завдяки цьому андроїду». Саме голос Фусануске був використаний для штучного відтворення голосу його діда. Щоб образ робота був більш реалістичний, дослідники використали посмертну маску письменника для створення 3-D зображення його обличчя. Маска належить газеті «Asahi Shimbun».
 
«Людські обличчя змінюються щодня. Тож наша мета полягала в тому, щоб відтворити образ Сосекі повністю, не тільки обличчя, але і його манеру говорити та жестикулювати», - розповідає Хіросі Ісігуро.
 
За задумом розробників, андроїд буде читати лекції та декламувати твори письменника. Крім того, вчені хочуть дослідити, як студенти реагують на андроїд та чи можуть роботи співіснувати з людьми.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage