Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

V Книжковий Арсенал. «Війна, що змінила Рондо» і нас

У рамках Книжкового Арсеналу в Києві на Дитячій сцені відбулася дискусія «З дітьми можна говорити про все: «Війна, що змінила Рондо» і нас» за мотивами книги Творчої майстерні «Аґрафка» від ВСЛ. Участь у дискусії-презентації взяли автори видання Романа Романишин та Андрій Лесів. Модерувала розмову керівник відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро.

«Ми довго думали, якими повинні бути герої нашої книги, - розповідає Романа Романишин. - Зробили їх крихкими - зі скла й паперу, щоб показати, наскільки люди перед війною є вразливими і як їх легко скривдити. Війна прийшла в ідеальний, здавалось би, світ Рондо, герої сприймають і переосмислюють події та разом приходять до перемоги».

«Аґрафка» наголошує: книга має терапевтичний характер, адже на фоні нон-стоп пресінгу в ЗМІ містить прості й зрозумілі аналогії про світло й темряву та промінчик надії. «Війна - це складна тема, але такі «мультяшні» герої полегшують її розуміння в дітей, - каже Андрій Лесів. - Для нас теж непросто було обрати правильну візуальну мову - потрібно мати відчуття міри. Адже війна - це емоції, що вирують, багато чорних і червоних кольорів...».

 

Важлива річ - у «Війні, що змінила Рондо» взагалі відсутня така категорія, як страх. Немає навіть натяку на те, що хтось лякається і втікає. «Ми втішені, що книгу діти читають разом із батьками, читають на уроках в школах, - розповідає «Аґрафка». - Вражені тою кількістю малюнків, які вони нам надсилають. Бо маленькі читачі знаходять все нові й нові значення закладених у книзі символів».

Більше фото з події 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage