Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

V Книжковий Арсенал. Мартін Содомка розповів українським читачам, «Як змайструвати автомобіль»
У суботу, 25 квітня в рамках Книжкового Арсеналу відбулася зустріч зі спеціальним гостем фестивалю, чеським письменником та ілюстратором Мартіном Содомкою. На заході автор презентував книгу «Як змайструвати автомобіль», яка вийшла в українському перекладі у «Видавництва Старого Лева».
 
Перше, що розповів про себе Мартін Содомка – він і гадки не має, як став ілюстратором та автором дитячих книг, адже має технічну освіту. «Коли виникла ідея створити книгу для дітей, я бачив це радше як енциклопедію, проте у процесі писання текст став художнім», – говорить автор. Як ілюстратор, Мартін постійно зіштовхується з потребою йти на компроміси з автором та видавцем. Щоб уникнути цієї складності із власною книгою, Мартін вирішив взятися за подвійну роботу – писати та ілюструвати водночас.
Під час роботи перед автором постало ще одне питання – величезна кількість цікавої інформації та ілюстрацій не вміщувалася у потрібний обсяг видання. «Щоб вартість книги була доступною для покупця, видання мало містити максимум 50 сторінок, тож довелося добре попрацювати над текстом – він став дуже щільний та насичений», – розповідає письменник.
 
«Як змайструвати автомобіль» одразу стала бестселером, була презентована на Франкфуртському книжковому ярмарку. Цікаво, що поліграфічне виконання українського видання автор вважає навіть кращим, ніж оригінальне. 
 
Надалі у планах «Видавництва Старого Лева» продовжити видання книг Мартіна Содомки. Це будуть історії про те, як змайструвати літак, мотоцикл чи навіть спроектувати будинок.   
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage