Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В американському архіві знайшли невідомий роман Волта Вітмена
 
В архіві американської газети «Sunday Dispatch» знайдено невідомий роман американського поета Волта Вітмена, який здобув світову славу завдяки збірці віршів «Листя трави». Твір під назвою «Життя і пригоди Джека Енгла» дасть нове уявлення про трансформацію автора з прозаїка у поета.
 
Роман знайшов Захарі Терпін з Університету Г'юстона (США). Твір був облікований у журналі без вказівки автора та з’являвся частинами протягом 1852-го, за три роки до виходу збірки «Листя трави». Дослідник порівняв імена персонажів роману з назвами, що були у записниках і нотатках Вітмена: Коверт, Джек Енгл, Вігглсворт і Сміттхе. «Я не міг повірити, що протягом декількох хвилин був єдиною людиною на Землі, хто знав про цей роман, - зазначив Терпін. - Весела, відчайдушна, креативна, покручена, химерна маленька книга». Зараз текст зберігається у Бібліотеці Конгресу. 
 
 
Ед Фолсом, редактор журналу «Sunday Dispatch», вважає, що це відкриття змінить погляд на початок письменницької кар'єри Вітмена. «Тепер ми бачимо, що проза і поезія були змішані, чого ми раніше не знали», - сказав він.
 
Роман розповідає про адвоката-сироту, який намагається обдурити свого клієнта і заволодіти його статками. Припускають, що в основу твору лягла реальна історія з життя батька Вітмена, котрий був адвокатом.
 
Почитати роман онлайн можна за цим посиланням, файл «Life and Adventures of Jack Engle: An Auto-Biography»
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage