Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Українські підручники перевірять на гендерну рівність
 
Міністерство освіти і науки України оголосило про впровадження нових стандартів підготовки підручників для загальноосвітніх шкіл. Однією із нових вимог є перевірка видань на предмет  гендерної дискримінації та її виправлення.
 
Як зазначає прес-служба МОН, робоча група фахівців за підтримки фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні вже почала опрацьовувати підручники. Наразі проведено гендерну експертизу близько 50% макетів навчальних видань для учнів 8 класів, друк яких повинен бути здійсненим до початку нового навчального року. На черзі – підготовка підручників для учнів 9 класів.
 
«Ми максимально намагатимемося внести зміни в підручники для восьмих класів, враховуючи стислі терміни, що лишилися до початку навчального року. Однак, впевнено можу сказати, що підручники для дев’ятих класів в наступному році пройдуть повну  експертну перевірку. Ми плануємо, що вже у 2018 році підручники друкуватимуться на основі нової програми, з дотриманням усіх стандартів, у тому числі - без дискримінації», - зазначив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage