Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Твори Туве Янсон з’являться у шкільній програмі
Експерти розповіли про нововведення, які незабаром чекають на українських школярів: англійська з першого класу, предмети на вибір для старшокласників, більше сучасної літератури тощо.
 
Найменшим школярам не будуть ставити оцінки з основ здоров'я, фізкультури, малювання та музики – тобто тих дисциплін, де потрібні не тільки знання, а й здібності. Новина, яка порадує батьків та учнів середньої школи – щоб розвантажити дітей приберуть близько 15% загального матеріалу. Натомість у п’ятикласників з’являться Інформатика (раніше була з дев’ятого класу) та друга іноземна мова. Планується, що в дев'ятому класі школярі закінчать вивчати всі основні предмети для того, щоб у 10-11 класах ввести профільну освіту. З 2018 року старшокласники щотижня матимуть 18 годин обов’язкових предметів та 20 годин профільних предметів, які оберуть самі.
 
Що стосується літератури, то з цього року, починаючи з п'ятого класу, школярі почнуть вчити її по-новому. Якщо раніше за рік проходили по 20-30 авторів, то зараз буде до 15-18. Прибрали занадто довгі твори (щоб встигли прочитати більше інших книг повністю) і ті, які незрозумілі, нецікаві чи не відповідають віку. У нових програмах з’явилось більше сучасних авторів (їх тепер вчитимуть у кожному класі). Наприклад, тепер читатимуть Туве Янсон, Роальда Дала, Річарда Баха, Емму Андрієвську і сучасну українську поезію. Цікаво, що в нових підручниках з світової літератури є уривки мовою оригіналу з поясненнями специфіки оригіналу і перекладу.
 
Докладніше про зміни в шкільній програмі можна прочитати на сайті газети «Вести» 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage