Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Треба провокувати дітей на творчі вибрики з найменшого віку»,- Софія Рябчук
У рамках ХХІІ Форуму видавців у Театрі ім. Леся Курбаса відбулася зустріч із перекладачем книги Франсуази Барб-Ґалль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» Софією Рябчук, заступником головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катериною Міхаліциною та директором медіатеки Французького Інституту в Україні Валентиною Стукаловою.
 
Попри те, що самій Франсуазі Барб-Ґалль, на превеликий жаль, в останній момент не вдалося прилетіти на Форум видавців, на презентацію її книги завітало чимало шанувальників її творчості та підходів у спілкуванні з дітьми. Нагадаємо, український переклад книги «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» - десятий у світі, уже видано понад 100 тисяч примірників цієї книжки в різних країнах.
 
«Енергія, якою ділиться із нами Франсуаза у своїй книжці, варта уваги, - наголошує перекладач Софія Рябчук. – Письменниця і мистецтвознавець завжди любить згадувати історію, яка наштовхнула її на написання книги. Якось Франсуаза стала свідком дитячої екскурсії в Луврі у 90-х роках. Вона була настільки нудна, що не було інакшого виходу, як написати книжку про те, як зацікавити дітлахів мистецтвом. Усі методики авторка апробувала на своїх власних дітях».
 
За словами Франсуази Барб-Ґалль, з дітьми потрібно говорити про мистецтво, щоб не загубити їхній творчий потенціал, щоб дати йому можливість для розвитку. «Треба провокувати дітей на творчі вибрики з найменшого віку, - каже Софія Рябчук. – Також, коли ми говоримо про мистецтво, встановлюється напрочуд близький контакт з нашим співрозмовником. І часто якісь образи настільки на нас впливають, що цілком змінюють наше життя».
 
  
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage