Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Топ новинок цьогорічного книжкового форуму у Львові
9 вересня у Львові стартує Форум видавців 2015, який принесе з собою «бум» книжкових новинок. Їх будуть сотні, свій ТОП найцікавіших книг українською мовою, які презентують на форумі склала і «Гречка».
 
Сучукрліт

У «Фоліо» вийде новий роман Юрія Винничука «Аптекар». Традиційно можна чекати смачної мови, галицького колориту і авторського гумору. Також у видавництві вийде низка перевидань автора. Вже посмертно в тому ж «Фоліо» побачить світ роман «Я, шонік і Шпіцберген» Кузьми Скрябіна. Як і в попередніх книгах на читача чекає іскрометний гумор і простий та щирий Кузьма. 
Видавництво Discursus пропонує вашій увазі збірку новел «Крим по-українськи: веселі та сумні історії». «Після цієї книжки ви захочете у Крим. З’явиться світлий сум чи тиха лють — за втраченим півостровом» - запевняють в анотації.
 
ВСЛ пропонує почитати нове від Іздрика у поетичній збірці «Календарі любові».
 
Із іноземного

Історія маленької дівчинки у великому світі нормативності і споживання – роман «Поклик мушляного рога» Цое Єнні (Видавництво Анетти Антоненко) однозначно вартий прочитання, бо як то кажуть видавництво «віників не в’яже» і перекладає однозначно лише бездоганні речі. Книга «Життя бажань» Томаса Ґлавініча, що вийшла у видавництві «Книги ХХІ століття» - це історія із життя бажань. Що буде з людиною, в якої раптом почнуть збуватись усі мрії? Читайте у романі австрійця.

Із класики

До 70-річчя від смерті поета і дисидента Василя Стуса, 
«Видавництво Старого Лева» готує книгу віршів, перекладів, статей і листів, «Небо. Кручі. Провалля. Вода» за редактурою його сина Дмитра. Чому цю книгу варто мати в свій бібліотеці додаткових пояснень, здається, не треба.

Видавництво Жупанського пропонує читачам як завжди актуальну антиутопію Джоржа Орвела «Колгосп тварин». Саркастична фантазія на тему Радянського союзу з іронією показує, що буваєє, коли до влади приходять свині. Видавництво Анетти Антоненко пропонує трохи україномовного магічного реалізму зі збіркою оповідань «Поза часом» Хуліо Кортасара. «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» серії «УПА» видасть книгу обраних віршів Наталки Білоцерківець «Ми помрем не в Парижі».

«Видавництво Старого Лева
» також пропонує почитати «Порнографію» - роман польського письменника і драматурга Вітольда Гомбровича. Дія роману відбувається у Польщі за часів Другої світової війни, проте історичні реалії – лише тло для захопливого сюжету з елементами криміналу і любові. В центрі подій - двоє варшавських інтелектуалів, що помандрували до сільської місцевості, ховаючись од війни, і зустріли там двох молодих закоханих, які, на їхню думку, ідеально пасують один одному, проте ще не осягнули цього вповні.
 
Для жінок

Якщо хочете привезти із міста Лева сувенір для дами, можете обрати антологію прози "Львів...Львів'янки...Любов" (упорядник Оксана Думанська, літературна агенція «Піраміда»). Видавництво «Свічадо» пропонує вашій увазі нову книгу ніжної Надійки Гербіш «Дороговкази, радіо та дощ». А у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» вийде книга Галини Вдовиченко «Маріупольський процес». Цей роман авторки був відзначений гран-прі конкурсу «Коронація слова». Вічні теми: кхання і війна, як ніколи близькі сучасним українкам.

Для дітей

Однозначно тим хто прочитав дві попередні неможливо оминути третю книгу «кротячої епопеї» Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько «Як зрозуміти козу» від ВСЛ. В анотації обіцяють, книга потішить і дітей, і дорослих, які не забули, як то-бути дитиною. Адже лише дитина може писати листи Миколаєві, щиро вірячи, що від нього можна просити і отримати геть усе – від мандаринок до летючого корабля.

Для старших читачів, які люблять пригоди однозначно радістю стане вихід у світ книги «Джури і Кудлатик» (вид-во «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» ) — четвертого роману з серії письменника Володимира Рутківського «Джури», за яку її автора удостоєно Шевченківської премії. Також обов’язково шукайте українською «Маленького принца» Антуана Сент-Екзюпері з шикарними малюнками від видавництва «Час Майстрів». Вона може стати шикарним подарунком і для дорослих.

Нон-фікшн

У видавництві «Нора-друк» виходить книга Артема Чапая «Понаїхали». Все що зараз вдається знайти про книгу так це те, що вона таки вийде. І зміст, і обкладинка поки таємниця для читача. Але переконані, що живі соковиті репортажі не залишать байдужими постійних читачів Чапая. У видавництві «Фоліо» вийде книга «Їжа. Італійське щастя», де покажуть і розкажуть все про філософію і споживання і приготування. Всім, хто любить ковтати їжі слинки над книгою – рекомендуємо.
 
Презенти з України

На Форумі вам запропонують кілька цікавих видань, які можна захопити у подарунок іноземним друзям або гостям.
Це зокрема «Українська культура» від «Клубу сімейного дозвілля» в українсько-англійській версії та чудовим дизайном та україномовна кулінарна книга «Смачна країна» за редакції Кості Грубича, яка вийде у ВСЛ і розкаже про смачні звичаї з різних куточків країни.

 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage