Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Таємний агент Микола Гоголь» - у Львові
У понеділок, 17 жовтня, у львівській книгарні «Книжковий дворик» (вул. Винниченка, 4) відбудеться зустріч з філософом, письменником Петром Кралюком. Автор презентує нову книгу «Таємний агент Микола Гоголь», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева». Мова піде про цікаві й непересічні факти з біографії Миколи Васильовича: про гоголівський міф в інформаційній війні ХІХ століття, що тягнеться до тепер; про його зачарування і розчарування Імперською Росією; про те, чи писав і про що писав українською мовою Гоголь. Початок зустрічі о 19:00. 
 
«Таємний агент Микола Гоголь»  є  спробою авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті «Тарас Бульба» з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи. Дослідник розглядає місце «Тараса Бульби» в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо. Петро Михайлович висловлює сміливі припущення щодо біографії самого Гоголя. Ставить цілу низку питань про внутрішні інтенції автора повісті; прискіпливий текстуальний аналіз подекуди наштовхує на суперечливі висновки – втім, саме в цій непрямолінійності можна добачати глибину і життєздатність гоголівського твору. Книжка буде цікавою для кожного шанувальника української гуманітаристики.
 
Петро Михайлович Кралюк — філософ, письменник та публіцист. Доктор філософських наук, заслужений діяч науки і техніки України (2009), професор, проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage