Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Світове визнання!
Книжка «Зірки і макові зернята», авторами та ілюстраторами якої виступила творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин і Андрій Лесів) і яку видало «Видавництво Старого Лева», увійшла до числа переможців у номінації Opera Prima конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Це вперше українська книжка відзначена на такому високому рівні.
 
Opera Prima – премія, яка присуджується за видатні досягнення, дослідження та реалізацію інноваційної видавничої продукції. Обов’язкова умова: або для автора, або для ілюстратора – це має бути дебют. Романа та Андрій, створюючи «Зірки і макові зернята», вперше спробували себе в ролі письменників.
 
Церемонія нагородження відбуватиметься 24 березня під час 51-шого ярмарку у Болоньї, на якому традиційно будуть представлені більше тисячі експонентів з понад 70 країн. За звання найкращої змагаються сотні книжок з усього світу. Україна вдруге буде представлена в Болоньї. Торік «Видавництво Старого Лева» та "Грані-Т" вперше показали там українські книжки світові, а цьогоріч – Старий Лев ще й привезе разом із «Аґрафкою» визначну нарогоду.
 
Члени журі - Мартін Сейлісбері (голова, Об'єднане Королівство), Мануель Естрада (Іспанія), Лоренс Тютелло (Франція) - мотивували свій вибір і перемогу «Зірок і макових зернят» так: «Тема математики стає наскрізною, завдяки бажанню дівчинки порахувати усе на світі. Кожна сторінка книги - це візерунок із чисел та форм, точок та символів, що творять колаж і візуалізують наукове знання. Головна героїня неперервно і легко взаємодіє з об'єктами, які вона прагне порахувати. Автори з упевненістю використовують цифровий колаж, вдало поєднуючи базовий графічний матеріал та рукописні знаки».
 
«Для нас особисто відзнака BolognaRagazzi Award є надзвичайно важливою. Ця нагорода присуджується найкращим виданням світу, це символ найвищої проби в галузі дитячих книг і надзвичайно високо цінується серед професіоналів, - кажуть автори книги, Андрій Лесів та Романа Романишин. - Над цим проектом ми працювали практично протягом всього минулого року, і дуже тішимося, що в результаті спільної праці з Видавництвом Старого Лева зараз маємо українську книгу, достойно оцінену на міжнародному рівні. Особливо приємною є ця новина на тлі революційних подій в Україні».
 
«Чим здивувати світ? Мені ця думка крутилася постійно, коли минулого року на виставці у Болоньї я оглядала експозиції дитячих видавців звідусіль. – говорить письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. - Тисячі, сотні тисяч цікавих, оригінальних, особливих книг різними мовами. Болонья – просто Мекка дитячої літератури. Але нам таки вдалося їх здивувати. Кажу «нам», маючи на увазі чудову команду, яка склалася у «Видавництва Старого Лева» з творчою майстернею «Аґрафка». Романа Романишин і Андрій Лесів – мають не лише талант і високу майстерність, обоє митців дуже тонко відчувають, як би це сказати краще… настрій світу. Можливо, саме тому їхня книга «Зірки і макові зернята» підкорила високо достойне журі конкурсу на найкращу книгу Болонської книжкової виставки. Я впевнена, оця універсальна естетична та змістова відчитуваність їхньої книги про дівчинку Дору, котра хотіла порахувати все на світі, є близькою людям різних держав і культур та відкриває цій чудовій красивій книжці справді широкий світ».
 
Opera Prima Bologna Ragazzi Award 2013 отримав британський ілюстратор Paul Thurlby та його «Алфавіт».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage