Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Супергерої» у Львові! Олена Гусейнова та «Аґрафка» презентують нову книгу
У вівторок, 1 листопада, у львівській Книгарні «Є» відбудеться презентація поетичної книги Олени Гусейнової «Супергерої», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Окрім поетеси до розмови долучаться ілюстратори збірки – Творча майстерня «Аґрафка» - художники Романа Романишин та Андрій Лесів, які тільки-но повернулися з Франкфуртського книжкового ярмарку з високими нагородами та відзнаками. Модеруватиме зустріч Олена Галета. Початок о 18:30, вхід вільний. 
 
«Під час написання «Супергероїв» я прагнула створити поетичну книжку, а не поетичну збірку, - розповідала Олена Гусейнова. - Саме тому це не колекція дрібних розповідей, а одна велика історія. Вона починається, триває і завершується. У ній дуже конкретний простір розгортання і дуже конкретні герої, у суперсили яких я справді вірю. Але після того, як книжка була дописана, виникла потреба розхитати цю міцно сплетену тканину. Саме це відбувається зараз у співпраці з ілюстраторами Творчої майстерні «Аґрафка» - Романою Романишин і Андрієм Лесівим. І це дуже цікавий досвід».
 
«Супергерої» – це книжка про і книжка для. Буденна недосконалість обертається у ній джерелом для знаходження (або втрати) суперсили.  Тексти рухаються в ній від ретро-іміджів до вкрай сучасних образів.  Герої рухаються містом, яке то засинає, то прокидається. Любовне життя, особиста міфологія, потреба і неможливість дому зникають в недосяжному «там». І проявляються в  невиразному «тут» як круті костюми та маски, як неослабна рішучість йти проти натовпу, як закони гравітації та квантової механіки. Головна суперсила героїв книжки у тому, щоби знати і пам`ятати. Бетмен пам’ятає, що не може просто вбити Джокера. Спайдермен знає, що просте життя не починається ніколи.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage