Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Стівен Гокінґ і Марк Цукерберг відправлять нано-зонди до Альфа Центаври
 
Команда вчених на чолі із відомим астрофізиком Стівеном Гокінґом, програмістом і розробником соціальної мережі Facebook Марком Цукербергом та підприємцем Юрієм Мільнером розробила унікальний проект, який дозволить досліджувати найближчу до нас зоряну систему Альфа Центавра. Про це керівники проекту оголосили в обсерваторії One World (Нью-Йорк, США). 
 
Команда проекту, що отримав назву «Starshot», розробила крихітні ракети-зонди, які запустять у космос в напрямку сусідньої зоряної системи для дослідження її особливостей. Ці нано-пристрої важать не більше 1 г., тому, на думку розробників, зможуть подолати 25 трильйонів миль та долетіти до Альфа Центаври за 20 років (за допомогою інших технологій цей шлях можна подолати лише за 30 тисяч років!). Міні-зонди зможуть сфотографувати частини зоряної системи та потенційні ознаки життя. 
 
«Те, що сьогодні нас обмежує, — це величезна відстань між нами і зірками, - зазначив Стівен Гокінґ. -  Але тепер ми можемо подолати її за допомогою світлових променів, легких вітрил і найлегшого корабля, який було побудовано. Сьогодні ми зобов’язані зробити цей значний стрибок у космос, бо ми — люди, і наша природа — літати». 
Вартість проекту сягає 100 млн. доларів.
 
Нагадаємо, що перша дитяча книга Світена Гокінґа та його дочки Люсі «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» українською мовою побачить світ у ВСЛ вже за кілька днів. 
 

 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage