Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев готує за рецептами Мумі-мами
Цього року весь світ відзначає 100-річчя Туве Янссон, і Україна бере в цьому активну участь. Старий Лев придумав велику програму – і не лише книжкову, а й соціальну. Зокрема, це буде і будиночок Мумі-тролів, і бібліотека Мумі-троля, і стіна… Що це за проекти - Старий Лев розповість напередодні Львівського міжнародного дитячого фестивалю (15-18 травня), на якому вони будуть представлені. А от книжкові новинки він анонсує вже зараз. Серед літературних смакот - «Рецепти Мумі-мами», яку з шведської переклала Наталя Іваничук.
 
«У цій книжці - дуже симпатичні рецепти, - розповідає Наталя Іваничук. – Завдяки їм діти легко зможуть приготувати різноманітні страви. Адже рецепти пристосовані до дитячого сприйняття і до дитячої мови, крім того, вони ілюстровані цитатами з книжок про Мумі-тролів (які до травневого Форуму також вийдуть в оновленому «вбранні» - в обкладинках, створених творчою студією «Аґрафка). Впевнена, ця книжка рецептів Мумі-мами матиме такий же успіх, як і всі три томи про веселих, розумних мумі-тролів».
 
Улюблені рецепти з Долини Мумі-тролів зібрані в книжці рецептів Мумі-мами. Поміж інших, ви тут знайдете похідний супчик Нюхмурика, картопляну запіканку голодних мумі-тролів і медові банани Маленької Мю. У книжці опубліковано приблизно сто п’ятдесят рецептів салатів, супів, сніданкових страв, десертів, їжі для пікніків, солодкого й несолодкого печива, м’ясних, рибних і овочевих страв. Частина рецептів – це легкі базові рецепти, інші потребують більших зусиль і стануть вам у великій пригоді, коли захочете влаштувати таке свято, як в Долині Мумі-тролів.
 
Книжка ілюстрована малюнками Туве Янссон й помережана цитатами з оповідей про мумі-тролів.
 
ПОХІДНИЙ СУП НЮХМУМРИКА
 
200 г сухого гороху
 
1 л води
 
1 середня цибулина
 
2 середні морквини
 
1 ч.л. солі
 
200 г вудженої шинки
 
1 ч.л. чабрецю або майорану
 
Промий горох у холодній воді. Потім залий водою в каструлі і залиш на ніч набухати. Вари горох у тій же воді приблизно годину.
 
Почисти й дрібно наріж цибулю. Почищену моркву наріж кружальцями. Поклади цибулю і моркву в суп. Посоли. Хай суп вариться ще годину, доки зм’якне горох. Додай порізану смужками шинку, сушені трави. Готовий суп приправ за смаком спеціями, бланшованим на маслі пореєм та гірчицею.
 
«- Ага, люба дитинонько, сказав Нюхмумрик, чухаючи за вухом.
 
- Сам ти «ага»! – відрізала Мю.
 
Нюхмумрик зітхнув. Останнім часом він мав купу важливих справ і сподівався хоч трохи побути на самоті перед поверненням до Долини Мумі-тролів. А тут якась безпутна мюля запхала до скриньки з шитвом своє дитя… Це ж треба такому трапитися!
 
- Де твоя мама? – запитав він.
 
- Зжерли, збрехала Маленька Мю. – Маєш щось попоїсти?
 
Нюхмумрик тицьнув люлькою убік маленькою каструльки з горохом, яка булькотіла на ватрі. Поблизу стояла ще одна – з гарячою кавою.
 
- Але ти, напевно, п’єш саме лиш молочко? – засумнівався він.
 
Маленька Мю зверхньо пирхнула. Не зморгнувши й оком, вона душком випила аж дві чайні ложки кави й з’їла не менше чотирьох горошин.»(«Небезпечне літо»).
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage