Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Софія Андрухович – переможець премії ім. Конрада 2015
Письменниця, перекладач та публіцист Софія Андрухович здобула Літературну премію ім. Джозефа Конрада-Коженьовського*  у 2015 році.  Журі відзначило письменницю серед  63 учасників. 
 
Софія Андрухович отримає дипломом премії, а також грошову винагороду у розмірі  3000 євро від Польського Інституту у Києві та можливість шість місяців стажуватися у Польщі у 2016 році в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA». 
 
*Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського вперше вручена 2007 року і названа на честь письменника Джозефа Конрада-Коженьовського. Премія присуджується кожні два роки українським авторам за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів, універсальність послання.
 
Софія Андрухович народилася 1982 року в Івано-Франківську. Авторка прозових книжок «Літо Мілени» (2002), «Старі люди» (2003), «Жінки їхніх чоловіків» (2005), «Сьомга» (2007) та численних публікацій у пресі. За виданий 2014 року роман «Фелікс Австрія» («Видавництво Старого Лева») отримала дві відзнаки – премію «Книга року BBC» та премію Фонду Лесі та Петра Ковалевих (США) 2015 року. Дві книги авторки «Жінки їхніх чоловіків» та «Сьомга» видано польською мовою у видавництві «Czarne». «Фелікс Австрія» готується до друку в Польщі та Австрії. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage