Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Сім книг Старого Лева видано шрифтом Брайля
Книги для людей з вадами зору є дуже важливими. Старий Лев це розуміє та працює над тим, щоб дітки спеціалізованих шкіл мали змогу читати твори сучасних українських авторів. Раді вам повідомити, що спільними зусиллями Благодійної організації «Фонд родини Нечитайло», Львівського осередку громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» та «Видавництва Старого Лева» шрифтом Брайля видано сім книг ВСЛ.
 
Навесні фонди спеціалізованих бібліотек, шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів для незрячих дітей та дітей з вадами зору України поповнило видання для наймолодших, до якого увійшли «Чап-чалап, гусоньки!» Оксани Кротюк, «Сімейка» Ігоря Калинця та «Скоромовки». Згодом рельєфно-крапковим шрифтом було видано і книгу віршів Катерини Міхаліциної «Бабусина господа» та збірку оповідань Оксани Думанської «Марійчині пригоди».
 
А вже незабаром, саме до різдвяних свят, до дітей Миколаєва, Івано-Франківська, Кам’янець-Подільська, Луцька, Черкас, Полтави, Одеси і Львова, - місць, де знаходяться спеціалізовані бібліотеки, - помандрують книга неймовірно добрих історій від Богдани Матіяш під назвою «Казки Різдва» та життєрадісні вірші Оксани Лущевської  у виданні «Про кита».
 
«Сподіваємось, цей дарунок буде для них очікуваним, оскільки книги друкувались на замовлення самих дітей з важкими порушеннями зору»,говорить виконавчий директор ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко
 
«Видавництво Старого Лева» надалі працюватимете над збільшенням різноманіття книг для людей з вадами зору, і вже зараз триває підготовка нових творів для друку рельєфно-крапковим шрифтом. «Люди, які позбавлені щастя бачити світ очима, потрапляють у інформаційний вакуум, — каже головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка. — Ми сподіваємося, що у майбутньому потрохи будемо вирішувати цю проблему. Адже це не проблема одного товариства, це спільна справа всього суспільства».
 
Видання книг здійснено у Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка». Розповсюдженням видань займається «Фонд родини Нечитайло». Перелік отримувачів книжок можна побачити за цим посиланням. Якщо ви не маєте можливості звернутися до організацій, які отримують книжки, - зверніться до фонду, і вони розглянуть питання адресної доставки.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage