Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що читати з дітьми взимку?
Букмоль; Ілюстрація Ольги Кваші з книги Мар`яни Савки "Тихі віршики на зиму"
 
Сніговії, пронизливий крижаний вітер і пізні сутінки о третій годині дня — хіба це — не найкращі умови для читання? Авжеж, подумали ми, та у перший день зими підготували для вас добірку книжок, які саме час читати разом із дітьми у цю пору року. Хто зробить сніг ми вже знаємо, а от що читати, коли надворі сніжить?
 
 
Різдвяна історія та Різдвяні повісті, Чарльз Діккенс
 
Видавництво Старого Лева, 2014
Навчальна книга-Богдан
 
«Різдвяна історія» або «Різдвяна пісня» Чарльза Діккенса — безумовна різдвяна класика, вікторіанська оповідка про істинне значення свята, яка попри дидактичність не втрачає популярності. Збірка «Різдвяні повісті» також містить такі тексти як «Новорічні дзвони», «Цвіркун домашнього вогнища», «Битва життя», «Одержимий», де Діккенс прославляє звичайні людські радощі і висуває на передній план цінність людського тепла та щастя.
 
 
Падав сніг на поріг, Платон Воронько
 
ілюстрації Костя Лавро
А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015
 
Холодні й сазніжені зимові вечори — чудовий час для читання разом із дітьми віршиків. Особливо ж таких «рідних» та улюблених і для дітей, і для батьків, як вірші українського поета Платона Воронька. Тим більше, що в Абабівському виданні 2015 року найвідоміші дитячі вірші улюбленого поета української малечі неперевершено й влучно проілюстровав книжковий графік Кость Лавро.
 
 
Снігова Королева, Ганс Християн Андерсен
 
ілюстрації Владислава Єрка
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», перше видання 2000
 
Проілюстрував ще одну зимову класику український майстер книжкової графіки Владислав Єрко — переможець низки престижних мистецьких та книжкових виставок. «А-ба-бівську» «Снігову королеву» вподобали читачі вже більше, ніж десяти країн світу, включно з далекими бразильцями і такими ‘експертами зі снігу’, як норвежці.
 
«Різдво у Петсона», Свен Нордквіст
 
Видавництво «Навчальна книга-Богдан»
 
Дідуньо Петсон і кіт Фіндус заходилися прибирати до Різдва. І майже з усім упоралися — лишилося тільки подбати про ялинку та святковий стіл. І саме тоді стається те, чого не мало статися: Петсон посковзнувся і так забив ногу, що не може йти до крамниці по продукти до різдвяного стола, не кажучи вже про ялинку… Так би їм і випало сумне Різдво, якби до Петсона не прийшли гості, про яких ані він сам, ані Фіндус не могли навіть мріяти.
 
Баранчик Рассел і Різдвяне Диво, Роб Скоттона
 
Видавництво Старого Лева, перше видання 2014
 
Коли Санта та його зламані санчата опинились у Світлячковому лісі, Санта був переконаний, що Різдва не буде. Так воно й сталося б, якби не цілком несподіваний рятівник — баранчик Рассел поспішає на допомогу! Узявшись за молоток та пилку, Рассел доводить, що кмітливість і наполеглива праця цілком замінюють чари.
 
 
 
Різдво для Сплета, Роб Скоттон
 
Видавництво Старого Лева, 2013
 
Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги… Та Санта не приходить. Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там… Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята.
 
Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава, Барбара Робінсон
 
ілюстрації Ганни Осадко
Навчальна книга-Богдан, 2014
 
Звичайна і традиційна різдвяна вистава, яка щороку відбувалася так само, навіть головні актори не змінювалися, раптово, через втручання зграї юних шибайголов з родини Гердманів, стає не такою звичайною і  аж ніяк не традиційною. Погрожуючи постійним виконавцям, шестеро дітей Гердманів, які не мають жодного уявлення про Різдво, «захоплюють» усі головні ролі у виставі. Що вони вигадають і чим це обернеться для мешканців містечка — читайте у дотепній, кумедній і дуже Різдвяній повісті.
 
 
Тихі віршики на зиму, Мар’яна Савка
 
ілюстрації Ольги Кваші
Видавництво Старого Лева, 2015
 
Збірка дитячих поезій Мар’яни Савки разом із затишними ілюстраціями Ольги Кваші — чудова нагода для тихого родинного читання наприкінці активного зимового дня. Неодмінна зимова атрибутика, включно з засніженими деревами, горобиною, ведмедями у барлогу та Білою Пані також буде чудовою зимовою книжкою на ніч.
 
Маленька книжка про любов, Ульф Старк
 
ілюстрації Марії Фої
Видавництво Старого Лева, 2016
 
Як завжди легка і водночас важка, ніжна та щемлива книжка від одного з найпопулярніших дитячих письменників Швеції Ульфа Старка розповідає історію про… дива. Адже дива трапляються навтіь тоді, коли у житті проблем більше, ніж можна уявити — коли тато на війні, не вистачає їжі і майже перед канікулами отримуєш догану від директора…
 
 
Гостинці з Ялинового лісу: казка-розмальовка до свята Миколая із завданнями й англійськими словами, Катерина Степаніщева
 
Братське, 2015
 
«Гостинці з Ялинового лісу» — це книжка з «активностями». Вона містить і святкову історію, і розмальовку з завданнями і тематичними англійськими словами, і навіть рецепт медового печива. Книжка для читання і не тільки, до якого можуть долучитися діти різного віку та їхні родини.
 
 
Білі мухи, Максим Рильський
 
ілюстрації Жені Миронюк
Видавництво Старого Лева, 2016
 
Уже для кількох поколінь славнозвісний вірш Максима Рильського про білих мух є особливою візитівкою зими. Саме тому нас страшенно тішить, що тепер він, доповнений яскравими та простими ілюстраціями, перетворився на книжку-картонку, яку можна читати, співати, кусати і вивчати разом із малюками.
 
Подорож листа / A Letter’s Journey, Валентина Вздульська та Даша Ракова
 
Братське, 2016
 
Лист маленької Марти — дуже важливий, хоч і містить усього чотири слова; він знає про свою важливу місію і дуже боїться розчарувати дівчинку. Історія про заповітні бажання, мандри, несподіванки та дружбу, проілюстрована ніжними акварелями — чудове читання для будь-якої пори року, а насамперед — напередодні Миколая.
Цьогоріч книжку було перевидано у більшому форматі та у вигляді білінгви.
 
Кучеряві відмовляються від ялинки на Різдво
 
Видавництво Старого Лева, 2016
 
Продовження мовчазної але надзвичайно захопливої історії про родину Кучерявих не просто розповість малим і дорослим читачам стільки історій, скільки вони забажають, але й трошечки здивує, навчить любити природу та зруйнує кілька стереотипів.
 
 
«Казки Різдва», Богдана Матіяш
 
«Видавництво Старого Лева», 2015
 
До книги ввійшли дві частини «Казок Різдва» Богдани Матіяш. Це спокійна медитативна проза для вдумливого читання й обмірковування. Тих, хто стомився від Різдва споживацького чи медійного та шукає власне духовне розуміння свята, ця збірка може надихнути на нові думки і пошуки.
«Як Меллопи Різдво святкували», Томі Унгерер
 
Рабарбар, 2016
 
Меллопи лише нещодавно познайомилися з українським читачем,а  вже встигли і скарби знайти, і нафту, і навіть вісвяткувати Різдво. Звісно, щоразу родина чудернацьких свиней робила усе це з несподіваними пригодами та кумедними випадками. Цього разу за день до Різдва в кожного з чотирьох братів Меллопів виникла одна й та сама ідея — вони вирішили, що ялинка буде чудовим сюрпризом для всієї родини. Отож і не дивно, що перед Святвечором вітальня Меллопів наповнилась ялинками, які потрібно було комусь подарувати. Але кому?

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage