Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Розмальовки для дорослих. Як старий принтер допоміг Джоанні Басфорд завоювати світ

Yakaboo

Під час навчання у художній школі Джоанна Басфорд – авторка вже відомих антистрес-розмальовок «Чарівний сад» і «Зачарований ліс», а також очікуваної новинки «Загублений океан» – не хотіла витрачати час на простоювання у черзі до цифрового принтеру, а кольоровий друк був занадто коштовний.

Вимушена користуватися стареньким чорно-білим принтером дівчина прийняла рішення: якщо вже обставини склалися таким чином, вона компенсує відсутність кольору витонченістю ліній, створить найкрасивіші рукотворні малюнки, інтригу, деталі й таємницю.

Продовжуючи заробляти шовкографією і створенням ілюстрацій на замовлення, Басфорд свідомо відмовлялася від кольору і часто чула від своїх клієнтів, що вони б із задоволенням розфарбували її малюнки. Одного разу роботи художниці, викладені онлайн, привернули увагу британського видавця. Однак замість того, щоб зробити звичайну дитячу розмальовку, вона попросила зробити розмальовку для дорослих. Так народився новий бестселер.

“Ми живемо у світі, повному технологій, в режимі 24/7. Я подумала, що людина повинна жадати можливості відключитися і сконцентруватися на чомусь реальному…”

Розфарбовування – дуже медитативна діяльність і доступне хобі. Воно не вимагає великих вкладень або спеціального навчання. Джоанна Басфорд регулярно викладає на своїх сторінках у соцмережах фото робіт своїх шанувальників, так що навіть людина, яка не має досвіду і художніх нахилів, зможе створити власний шедевр. Той же, хто володіє певними талантами, отримує чудове поле для експериментів із техніками, кольорами, тінями і матеріалами.

З моменту виходу «Чарівного саду» в 2012 році було продано понад 10 мільйонів примірників книги по всьому світу. А разом із розмальовкою «Зачарований ліс» вона довгий час посідала першу і другу сходинку списку бестселерів Amazon.com. Тепер рейтинг очолив Lost Ocean («Загублений океан») – 80-сторінковий шедевр із русалками, кораблями, акулами, морськими зірками і коньками, китами і восьминогами, загубленими в глибинах піратськими скарбами, які так і просять сплеску яскравих фарб.

Кожен малюнок Басфорд виконує від руки, спочатку олівцем, потім чорною ручкою. Комп’ютер використовує тільки для того, щоб підправити остаточну картинку і відіслати скани видавцеві.

На створення двох перших книг художницю надихнув проведений у дитинстві час на острові Аррон в Шотландії і розкішні сади, якими займався її дід. «Загублений океан» – це свого роду данина батькам – морським біологам, – з якими Джоанна провела багато годин на дослідницьких суднах і в наукових акваріумах.

“Океан – це величезна недосліджена частина Землі. У ньому справді є щось магічне. Він сповнений потенціалу для створення чудесних малюнків”

Басфорд створила навколо себе цілу спільноту пристрасних розмальовників. На своєму сайті вона створила окрему рубрику, куди кожен може завантажити свою роботу, її Facebook, Instagram, Twitter наповнені натхненням та позитивом.

 

Переглянути всі розмальовки для дорослих 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage