Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роман Жанни Слоньовської «Дім з вітражем» номіновано на літературну премію Nike
Роман Жанни Слоньовської  «Дім з вітражем»  (в оригіналі «Dom z witrażem») увійшов до переліку книг, номінованих на польську літературну премію Nike. Двадцятку номінантів було оголошено під час цьогорічного Варшавського Книжкового Ярмарку.
 
Український переклад «Дому з вітражем» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2015 році. Книга розповідає столітню історію Львова, а саме описує життя чотирьох поколінь жінок, котрі мешкають у старовинному будинку і впливають на долі одна одної. Книга вже стала переможцем премії польського видавництва «Znak», цьогоріч її було номіновано на найвищу літературну нагороду Центральної Європи – «Angelus».
 
                            
 
Як зазначають польські ЗМІ, ювілейне двадцяте вручення нагороди Nike пройде під знаком поезії і репортажу. Поряд з такими жанрами як роман, поетична проза, мемуари та есе в числі номінованих на найважливішу літературну нагороду Польщі є чотири збірки віршів і аж сім репортерських книг.
 
Nike - це нагорода за найкращу книжку року. У конкурсі беруть участь усі літературні жанри. Проте нагорода ніколи не ділиться між кількома конкурсантами. Вже на початку вересня буде оголошено щасливу сімку фіналістів. Рішення ж про лауреата журі традиційно прийме в день вручення нагороди, у першу неділю жовтня. До слова, переможець, окрім статуетки, отримує 100 тис. злотих.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage