Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роман «Фелікс Австрія» Cофії Андрухович видали в Угорщині
Відтепер читачі Угорщини також зможуть насолоджуватися романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія», що побачив світ у «Видавництві Старого Лева» у 2014 році. Днями книга вийшла угорською в перекладі Жужи Міхалі у видавництві «Typotex Kiadó» за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду, Університету імені Коменського в Братиславі.
 
У центрі сюжету – дві жінки, нерозривно пов’язані між собою, на тлі Станіславіва кінця ХІХ – початку ХХ століття. Це історія дружби і нерозділеного кохання, страждань у радостей, ілюзій та болісної реальності.  Долі героїнь, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти, - не залишать байдужим жодного читача.
 
Нагадаємо, роман «Фелікс Австрія» у 2014 році став переможцем премії «Книга року ВВС» та здобув спеціальну відзнаку Форуму видавців. У лютому 2016-го книга вийшла німецькою в австрійському видавництві «Residenz Verlag» під назвою «Der Papierjunge» («Паперовий хлопчик»), у липні того ж року – польською у видавництві «Сzarne». Також роман було реалізовано в аудіоформаті, а нещодавно компанія FILM.UA Group придбала права на екранізацію книги.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage