Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Презентації книги Валерії Чорней «Яблуко в тайстрі» у п'яти містах України
У жовтні на читачів чекає особливий музично-театральний перформанс «Яблуко в тайстрі» за мотивами однойменної книги «буковинської гуцулки» Валерії Чорней. Унікальний гірський Всесвіт, описаний у книзі Валерії, відкриється перед глядачами через музику дримби, театральне читання та фотокіно. Феєрія зі словом та дримбою відбудеться у Чернівцях (1 жовтня), Івано-Франківську (6 жовтня), Хмельницькому (7 жовтня), Тернополі (13 жовтня) та у Вінниці (14 жовтня). 
 
Чи доводилося вам чути, як художній текст сплітається з музикою дримби, глюкофона та джембе? Чи розгадували ви під звуки сопілки та флейти глибокі й мудрі загадки горян? Відчути гуцульську енергетику, насолодитися музикою гір книгомани матимуть можливість вже з цієї суботи! 1,6,7,8 жовтня Чернівці, Івано-Франківськ, Хмельницький та Тернопіль наповняться звучанням книги «Яблуко в тайстрі» письменниці Валерії Чорней. Глядачі почують гру на давніх музичних інструментах від місцевих музикантів, побачать фотокіно від Крістіни Склярчук. Опісля музично-театрального перформансу відбудеться спілкування з авторкою книги та автограф-сесія письменниці. 
 
«Книга народжувалася у моїй душі усе життя, - говорить Валерія Чорней. - Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Присвячений твір пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».
 
1 жовтня, Чернівці - вул. Ольги Кобилянської (біля Обласного краєзнавчого музею). Початок о 14:30. Модерує Марина Лібанова. Музичний супровід - гурту «Тріп Трьох». Театральний супровід - студія Чернівецького театру ім. Ольги Кобилянської.
 
6 жовтня, Івано-Франківськ - «Urban Space 100» (вул. М. Грушевського, 19). Початок о 18:00. Модерує Христина Стринадюк. Музичний супровід - Василь Юрців. 
 
7 жовтня, Хмельницький - Книгарня «Є» (вул. Проскурівська, 2). Початок о 18:00. Модерує Олексій Чупа. 
 
13 жовтня, Тернопіль – «Bunkermuz» (бульвар Тараса Шевченка,1). Початок о 19:00. Модерує Мар'яна Савка.
 
14 жовтня, Вінниця - Книгарня «Є» (вул. Соборна, 89). Початок о 18:30. Модерує Олександр Вешелені.
 
Валерія Чорней - журналістка, письменниця. Дебютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналіст пише на культурні та історично-пізнавальні теми. Найбільш улюбленими за десять років роботи журналістом стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Мешкає у Чернівцях.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage