Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Презентація роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія»
Довгоочікуваний роман «Фелікс Австрія» письменниця Софія Андрухович презентувала у Театрі ім. Леся Курбаса. Повний аншлаг і автограф-сесія, яка з театру перемістилася на вулицю – свідчення того, що ця книга таки є однією із найочікуваніших новинок ХХІ Форуму видавців у Львові.
 
Модератор зустрічі Юрій Макаров зауважив, що «Фелікс Австрія» не є зразком «літератури регіональної», незважаючи на те, що приправлений смаколиками у вигляді застарілих слів. «Ця книга – повноцінний зразок національної літератури, - каже він. – Після «Фелікс Австрія» варто очікувати моду на ретро. Тож «Видавництво Старого Лева» повинно розуміти, якого джина випустило із пляшки».
 
   
 
«Я не хотіла бути передбачуваною у цій книзі, як може здатися на її початку, - розповідає Софія Андрухович. – «Фелікс Австрія» - роман про ілюзію, яку людина сама собі придумала, маючи конкретні факти, і вірить у неї. Якщо ж показати цю вигадку з іншого боку, її можна розбити. Такою ж ілюзією була Австро-Угорська імперія».
 
«Фелікс Австрія» - це роман про стосунки жінок і країн, націй і мов, про узалежнення і свободу вибору, про побут і смак, відданість і жертовність. На тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що тісно переплелися у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти. Над художнім оформленням книги попрацювала Творча майстерня «Аграфка».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage