Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Поетичний дует під час ХХІ Форуму видавців
У кав’ярні «Дзиґа» відбулась презентація двох чудових збірок із поетичної серії Старого Лева - «Тінь у дзеркалі» Катерини Міхаліциної та «Катівня. Виноградник. Дім» Катерини Калитко. Читали вірші, говорили про важливість поезії, географію віршів, згадували, як народжувалися книги та ділилися враженнями від художнього втілення.
 
«Виданням поетичної збірки завдячую Миколі Шейку, директору «Видавництва Старого Лева», - зізнається Катерина Міхаліцина. - Тут вірші за 12 років. Для мене це сукупність подій та людей у моєму житті. Мені дуже пощастило з ілюстратором. Алєна Семчишин просто неймовірно потрапила у текст. Книжка, неначе два голоси: голос словесний, голос візуальний. І не можна відірвати одне від іншого».
 
«Я теж дякую пану Миколі, - розповідає Катерина Калитко. - У мене, як поетеси, був тривалий період мовчання: я писала, але не видавалася. І роки два тому зрозуміла, що назбирався критичний масив текстів, потрібно видати, поділитися з людьми. От тоді якраз Старий Лев почав займатися поетичною серією. І я запитала в Миколи, чи не сподобається їм мій скромний рукопис. Через певний час я отримала згоду. Ілюстрації Тані Зозуленко – фантастичне втілення того, що я хотіла бачити».
 
Миколо Шейко наголосив на тому, що поетична серія Старого Лева буде розвиватись і надалі, вже розглядаються варіанти нових видань.
 
Модератор заходу, письменник та поет Юрко Іздрик поділився із слухачами своїми думками про поетес : «У Каті Міхаліциної – поезія спостережника, а в Каті Калитко – поезія того, хто в середині подій».
Поговорили і про доречність поезії у складний для країни час. «У період війни завжди постає питання, чи варто проводити якісь фестивалі, форуми, - роздумує Юрко Іздрик. - Коли це стосується поезії – безумовно, треба. Поезія перепрошиває наш лексичний простір новою лексикою, більш конструктивною. Чим більше буде віршів існувати у ці дні, тим краще».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage