Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Павло Вольвач презентує роман «Сни неофіта» у Львові
У середу, 12 квітня, Павло Вольвач презентує новий роман «Сни неофіта» у львівській Книгарні «Є» (пр. Свободи, 7). Книга про хвацькі 90-ті роки, про злети, падіння та надії на краще вийшла у «Видавництві Старого Лева». Модеруватиме зустріч поетеса, головний редактор видавництва Мар’яна Савка. Початок о 18:30. 
 
«Сни неофіта» — це соковита панорама життя, у яку вписаний учорашній кримінал-початківець, пролетар, різночинець, а нині — молодий поет і журналіст Павло. Перед  читачем постає Запоріжжя 90-х, де  є усе: грабіжники й журналісти, махновці й губернатори, бійці «Спасу» й поети-літстудійці. На сторінках роману легендарний поет-дисидент Холодний сусідує з авторитетом Медведем, а містик Чудін якось поєднується з секс-символом Наталкою Шамоніною. І над усіма ними панує Місто, яке Вольвач вніс на мапу української літератури.
 
«Хотілося відтворити життя – це й був головний поштовх, – розповідає Павло Вольвач. –  У романі є хвацькі 90-ті роки, є Запоріжжя, є трохи схожий на автора головний герой, що із шпани-братви перетворюється на поета...  А ще тут є нові і старі друзі, які в чомусь теж «неофіти»: яскраві символи-типажі-характери доби, які повинні були зафіксуватися у слові. Пригоди, надії, веселі історії, зради, кохання, крах авторитетів і передчуття майбутнього. Життя, описане у книзі – вигадане, витворене уявою і, водночас, до останньої риски автобіографічне.  Навіть камера у райвідділку і схвальний лист класика. Вже не кажучи про поетичні перипетії чи поїздку з дисидентом Холодним до онука Махна в Гуляй-Поле. Хоча це могло бути зовсім по-іншому, з іншими людьми. Важливіше ось що: це – колективний портрет епохи, зафіксований поглядом учорашнього «вуличного хлопця».
 
Павло Вольвач - прозаїк, поет, публіцист, перекладач. Народився в Запоріжжі. Працював на заводах, змінив багато професій і спеціальностей. Зокрема, був слюсарем, ливарником, сантехніком, художником-оформлювачем, продавцем, бутлегером, журналістом-телевізійником, кореспондентом Української служби Радіо Свобода. Автор 9 поетичних книг та романів «Кляса» (2004), «Хрещатик-Плаза» (2012), Сни неофіта (2017). Твори Вольвача перекладалися англійською, російською, польською, словацькою та інш. мовами. Живе і працює в Києві. Член Національної спілки письменників України та Українського ПЕН-центру.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage