Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Опубліковані щоденники Астрід Ліндґрен

TheGuardian   

У Швеції вперше  вийшли друком щоденники відомої шведської письменниці Астрід Ліндгрен - «літературної мами» Паппі Довгоїпанчохи та Карлсона. Головна тема особистих записів авторки – події Другої світової війни.

Перш ніж стати всесвітньовідомою письменницею, Астрід Ліндгрен вела щоденник, де описала усі жахіття, які бачила під час Другої світової війни. Тоді вона була 32-річною матір’ю двох маленьких дітей і жила у Стокгольмі. У своїх записах, які охопили період від 1 вересня 1939 року до кінця військових дій у 1945 році, письменниця документувала усі події, що відбувалися, записувала усе, що вплинуло на неї та її сімейне життя.

У книгу вміщено факсимільні зображення рукописних щоденників авторки із вклеєними газетними вирізками тих років та неопублікованими родинними фотографіями воєнного періоду.

«Сім'я завжди знала про її щоденники, - розповідає донька письменниці Карін Німан. -  Ми шкодували, що ми не можемо показати їх більшій кількості людей.  І розуміли, що це неможливо через величезний обсяг рукопису – 17 томів. Але нарешті вирішили, що записи є надто цікавими, щоб ховати їх від інших».

 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage