Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Оля Русіна: «Люблю зустрічі з дітьми за їхню безпосередність»
Протягом останнього тижня зими авторка улюбленої дітлахами книги «Сестричка», одна з наймолодших письменників Старого Лева Оля Русіна подорожувала школами Києва, проводячи літературні зустрічі для дітей. Книжкова компанія відвідала Новопечерську школу, середню школу № 169, Креативну Міжнародну Дитячу Школу та дитячу бібліотеку ім. Чуковського.
 
Письменниця розповідала дітлахам про свою творчість, зачитала їм історію з книги про те, як вони з сестричкою ловили страх у темній квартирі, а зловили тата. Навчила, як правильно проводити лицарські турніри та як має поводити себе справжня дама серця Посмішка
 
 
«Свої канікули цієї зими я провела з «Видавництвом Старого Лева» і багатьма маленькими (а часом і дорослими) читачами, – розповідає Оля. – Моя найулюбленіша частина будь-якої зустрічі – це безпосередній діалог з дітьми, тож я на початку лиш коротко розповідала про себе, а потім починалося найцікавіше. Відтак, за ці кілька днів я устигла дізнатися, як 8-10-річні дітлахи люблять робити собі з письменниками селфі й прагнуть знайти тебе в Instagram; як вони уміють вигадати казку про музичну ноту, дерево чи серце; чому дехто з них не любить книжки з геппі-ендом, а хтось пише навіть власні вірші». 
 
 
У Новопечерській школі діти створили власні історії та зачитували їх письменниці. У кінці зустрічі деякі школярі подарували свої роботи Олі і навіть залишили автографи. А ще змагалися за найкреативніше питання до гості, і деякі з них виявилися для Олі зовсім неочікуваними.  
 
«Питалися, що надихає на написання творів та на якій вулиці я живу. Кілька разів я була навіть заскочена зненацька питанням «А чому вам так мало років» Посмішка Визначили також, що з багатьма дітьми у нас є спільні улюблені мультики. Випили багато чашок чаю і наговорилися ще на кілька місяців уперед. Коли мені доводиться відповідати на питання: «За що саме ви любите проводити зустрічі з дітьми?», я завжди кажу: «За безпосередність».
 
 
Цікаво, що своє київське літературне турне Оля завершила у бібліотеці ім. Чуковського. Ця бібліотека розташована біля дому письменниці, і саме там ще дитиною вона починала читати. Бібліотекарі зізналися, що дуже пишаються своєю читачкою, яка переросла у справжню письменницю. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage