Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Олександр Зубченко презентував у Львові роман «Перемагаючи долю»

14 листопада автор історичного роману «Перемагаючи долю» Олександр Зубченко провів серію презентацій у Львові та зустрівся із читачами у Центральній дитячі бібліотеці, Обласній бібліотеці для дітей та міській академічній гімназії.

Говорили про козацтво в контексті літератури і сучасних реалій. Письменник розповів, що з дитинства захоплювався історичними творами і зачитувався ними у бібліотеках. Виявляється, Олександр Зубченко колись складав гумористичні вірші для часопису «Перець», а зараз захоплюється поезією та граю на гітарі. Письменник розкрив читачам свою мрію: об’їздити усю Україну по-козацьки, верхи на коні.

І, звісно, основний час на зустрічах присвятили обговоренню роману «Перемагаючи долю». «Це - інтерпретація наукових історичних праць, - розповідав Олександр Зубченко. - Дослідження Яворницького, Грушевського, Антоновича описують українську історію по-різному. Я скомпонував різні факти з цих досліджень і, спираючись на них, створив більш художній твір, який буде цікавим та зрозумілим і для дітей».

Письменник розповів про своїх персонажів і провів паралель із сьогоденням: «Мої герої не займають високих посад. На відміну від книжок, присвячених визначним гетьманам, у своєму романі я показав простий народ, хотів пояснити, що за сухими історичними фактами ховаються дуже драматичні і цікаві події. Всі ми нащадки козаків, - вважає Олександр Зубченко. – Вони не терпіли несправедливості, скидали отамана, який не відповідав їх вимогам. В мирні часи ці гени сплять, а в період активної дії, як-от тепер, проявляються. Ми це бачимо на прикладі хлопців, які зараз борються за нашу країну, як і козаки колись».

 

         

Фото зроблені на зустрічі у Центральній дитячій бібліотеці м. Львова.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage