Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нова практика у британській школі: жодних домашніх завдань
 
В одній з британських шкіл вчителі скасували домашні завдання для учнів. Це вже не перша подібна практика в освітній системі Великобританії, але якщо раніше такі заходи здійснювались для зменшення навантаження на школярів, то цього разу вони спрямовані на допомогу викладачам, які не встигають готуватися до занять.
 
Кетрін Хатлі, директор навчального закладу «The Philip Morant School and College» (Колчестер, графство Ессекс), де були впроваджені зміни, зазначила, що час, який раніше вчителі витрачали на формування домашніх завдань, тепер зможе бути використаний для більш детальної підготовки уроку. «Вчителі працюють кожну вільну годину, але часто планування уроків залишається поза увагою через відсутність часу. У добі недостатньо годин для того, щоб вчитель встигав і навчати дітей, і готувати домашнє завдання, і перевіряти його та розробляти уроки. Натомість ми хочемо, щоб пріоритетом було планування заняття, орієнтоване на індивідуальні потреби дітей», - каже Кетрін Хатлі.
 
Директор зазначає, що часто в її школі домашнє завдання складається з незавершених на уроці вправ. Якщо вчителі будуть краще планувати заняття, ці вправи школярі зможуть завершити в класі. За словами Кетрін  Хатлі, деякі батьки прийняли такі зміни із захопленням, інші ж стурбовані подібними нововведеннями. «Ми ретельно проаналізували ефективність і прогрес наших учнів та вплив домашніх завдань на це», - розповідає директор і додає, що відсутність домашніх завдань не вплине негативно на навчальні успіхи дітей. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage