Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Нічні купання в серпні» - в Одесі
У вівторок, 9 серпня, письменник Сергій Осока та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка влаштують одеські  «Нічні купання в серпні». Вечір літньої прози відбудеться у «Книгарні Кав'ярні» (вул. Катерининська, 77). Початок о 19:00. Вхід вільний.
 
«Нічні купання в серпні» - перша прозова збірка поета Сергія Осоки - увібрала у себе графічний реалізм і тонку лінію містики, вроду молодості і потворність старості, муки пізнання й гіркоту розчарувань...  «Читати оповідання Осоки – наче йти закинутими сільськими хатами в місцевості не такій уже далекій від райцентру, але такій відлюдненій, затертій, побляклій, наче край світу, - каже письменниця та телеведуча Лариса Денисенко. – Ідеш і зупиняєшся, бо побачила яскраву бабину хатку або заквітчане подвір’я, і не можеш йти далі… Спогади накривають тебе, наче град,  б’ють по голомозій голові, і ти раптом починаєш плакати, хочеш обійняти цілий світ, і це тільки тому, що не встигла, не могла обійняти ту свою бабу, діда, хату, яблуню, старого собаку, те своє життя».
 
Історії Сергія Осоки здебільшого вибудувані на буттєвих сюжетах і образах тих людей, що за дитинства чи молодості пережили голод, а в часи своєї старості переживають інші напасті: недуги, безсилля, черствість, безвихідь, непорозуміння, відчуження. Автор майстерно пов’язує їх у стосунки з дітьми, онуками й правнуками — ще такими недосвідченими, а вже часом зарозумілими, і ці зв’язки, скріплені непозірною, непоказною любов’ю, проймають читача до глибини душі, повертаючи до свого приватного досвіду. «Натхнення в моєму випадку з'являється у вигляді стрімких мимолітних асоціацій: кольорів, запахів, звуків, - пояснює автор. -  Часто я черпаю натхнення зі своєї пам'яті, надихаючись якимись минулими щасливими моментами. У минулому – взагалі багато і щастя, і натхнення».
 
Сергій Осока - поет, перекладач. Народився на Полтавщині. Освіту здобув у Полтавському державному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Працював журналістом. Його поетичні твори публікували у регіональних та всеукраїнських часописах. У 2015 році Старий Лев видав збірку віршів Сергія «Небесна падалиця», на рік пізніше у львівському видавництві вийшла перша збірка короткої прози – «Нічні купання в серпні».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage