Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На Форумі видавців ВСЛ презентує роман про...Форум видавців
Час – мінливий і водночас непорушний, він може бути спільний для всіх, і для кожного – «персональний». А що якби й справді у кожного був «свій час»? Привело б це до загального процвітання чи катастрофи – намагалася з’ясувати Яна Дубинянська. Її роман «Свій час» вийшов у «Видавництві Старого Лева». І місто (Львів), і час його видання – невипадкові. Вони - частина книги. Наче й сама поява роману є часточкою якогось містично-фантастичного дійства, невідмінно притаманного творам Яни Дубинянської.
 
«Свій час» має кілька захопливих сюжетних ліній, дії книги відбуваються у різних часових та просторових межах. Книголюби із задоволенням впізнають тут улюблену книжкову подію країни і старовинне таємниче місто з кам’яними левами... А, можливо, й зауважать деяких персонажів літературної тусовки. 
 
«Роман був задуманий у Львові під час Форуму видавців, - каже Яна Дубинянська. - Саме у ті дні, коли з часом відбувається щось химерне: можна перебувати в кількох місцях водночас, або взяти й зупинити час десь у львівській кав’ярні. Отже, саме тут і зараз закладено передумови іншого, футуристичного романного виміру: світу переможеного власного, особистого часу, що він невіддільний від самотності... 
 
Перші читачі наввипередки вгадували у романі реальних персонажів, широковідомих у літературоцентричних колах. Та,  як каже головний герой «Свого часу», «Героїв я люблю вигадувати сам. Вигадувати, створювати нових людей… Тому, якщо ви надибали у моїй книжці когось зі своїх знайомих, то одне з двох: або я все ж десь злукавив з читачем і з самим собою, або мені вдалося переконливо вигадати».
 
Символічно, що роман вийшов у Львові, а ще загадані тут і Крим, і Донбас. «Роман був написаний до війни, це важливо. Там ще можна сісти в літак і миттєво дістатися півострова, оточеного морем. Або зухвало подорожувати шахтарським краєм, насолоджуючись сповільненим часом. Це не анахронізми, це прикмети часу, просякнутого тривожними передчуттями».
 
Яна Дубинянська – письменниця, журналістка. Народилася у Феодосії, дитинство і шкільні роки провела в Сімферополі, закінчила Кримське художнє училище ім. Самокиша, а пізніше — Інститут журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Працювала журналістом у провідних виданнях України, опублікувала десять романів («Н2О», «Глобальне потепління», «Пансіонат», «Сад каміння», «Листи до полковника» та ін.). Мешкає у Києві.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage