Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Ми хочемо читати!». Звернення дітей до Президента України
Litcentr, фото - прес-центр «Форуму видавців»
 
З проханням допомогти поповнити фонди бібліотек сучасними книгами українських видавництв до Президента України Петра Порошенка звернулися найкращі читачі 2016 року – переможці  Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», повідомляє прес-центр «Форуму видавців». Серед ініціаторів прохання – представники з 21 області країни. 
 
«Ми зрозуміли, спілкуючись між собою, з письменниками та видавцями, що лише небагатьом із нас пощастило мати бібліотеки з наповненими фондами. А ми хочемо читати! Хочемо мати у бібліотеках наших сіл та міст хоча б по одному примірнику усіх новинок від українських видавництв. Просимо Вас допомогти», – зазначено у листі-зверненні. 
 
 
Ідея скласти подібне звернення виникла під час однієї із зустрічей читачів з журналісткою та письменницею Галиною Вдовиченко
 
«Разом з «Видавництвом Старого Лева» ми їздили по сільських бібліотеках, привозили книжки, спілкувалися з дітьми, і бачили, який вони мають арсенал книжок – все радянських часів і дуже мало сучасного, - зазначила письменниця. -  Як можна полюбити читати за таких умов? Тож коли я зустрілася з дітками-переможцями Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» на Дитячому Форумі, запитувала, кого вони читають, яких письменників знають. Відповіді на кшталт «Ми тільки чули про таких, але не читали» мене шокували». Саме тоді народилася ідея написати лист президентові».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage