Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Mein Kampf» можуть включити у шкільну програму в Баварії
RT 
 
Парламент Баварії (Федеративна Республіка Німеччини) провів засідання, під час якого обговорювалась пропозиція включити у шкільну програму книгу «Mein Kampf» Адольфа Гітлера. Ця ідея отримала і схвальні відгуки, і незадоволення окремих політичних груп.
 
Поки прихильники пропозиції наполягали на тому, що книга має важливе значення для викладання історії, представники єврейської громади стверджували, що книга не містить жодних корисних знань.
 
«Я думаю, що концентрат антисемітської ненависті  Гітлера не має вивчаться у школі. Сподіваюся, що парламент прийме рішення не рекомендувати «Mein Kampf» для використання в освітніх цілях», -  сказала екс-президент Центральної ради євреїв Німеччини і голова єврейської громади Мюнхена і Верхньої Баварії Шарлотта Кноблох.
 
Нагадаємо, що авторські права на «Mein Kampf» 70 років належали Баварії і протягом усього цього періоду діяла заборона на публікацію книги. А після закінчення дії авторських прав - на початку 2016 року - коментоване видання «Mein Kampf» вийшло друком та одразу стало бестселером. 
 
Ще до виходу книги Німецька асоціація вчителів запропонувала говорити про видання в межах шкільних занять для «імунізації» молоді проти крайніх правих ідеологій. «Професійне використання уривків з тексту під час лекцій може стати важливим інструментом для імунізації підлітків проти політичного екстремізму», - зазначив президент асоціації Йозеф Краус.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage