Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мар’яна Савка: «Своє місце на Землі можна знайти як у місті, так і в людині»
Кажуть, що дім не там, де ти народився, а там, де припинилися твої спроби до втечі. Чи думали ви проте, де ваше місце на Землі? Чи маєте ви подібне місце? На таку цікаву та дуже приватну тему говорили поетеси Маріанна Кіяновська та Мар’яна Савка у рамках спецпроекту Ірини Славінської «Обмін речовин». Подія відбулась під час Книжкового Арсеналу. 
 
«Обмін речовин» - це проект публічних, але, тим не менш, інтимних розмов, - говорила авторка спецпроекту Ірина Славінська. - Особливістю цієї програми є те, що діалоги між запрошеними гостями відбуваються без модераторської участі, і у нас є можливість наживо спостерігати за такою інтимною річчю, як формування думки, формування діалогу. Сьогоднішня розмова Маріанни та Мар’яни підніме питання місця людини на землі». 
 
 
Мар’яна Кіяновська вважає, що кожна людина має власне місце на Землі, і це може бути будь-що: спільнота, до якої ти належиш, родина, місто. «Це може бути місце, де на тебе падає сонце і ти відкидаєш тінь, - говорила поетеса. – Яким би не було твоє місце на землі, - у ньому ти повинен мати можливість рости. Кажуть, навіть камінь росте, якщо він лежить у правильному місці».
 
«Насправді ця тема пронизує різні пласти, - вважає Мар’яна Савка, - і за все життя ми «збираємо» місця, де нам було особливо затишно чи тепло. Особисто я, коли думаю про своє місце на землі, завжди згадую Львів. Маю відчуття, що це моє місце, моє місце сили. Є місця, куди ти завжди повертаєшся. Їх можна знайти у містах, а можна знайти і у людині. Мені щастить на людей і я ціную можливість бути з ними».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage