Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мартін Содомка: «Моя улюблена казка – про мотоцикл»
У театрі «Воскресіння» у рамках ХХІІ Форуму видавців відбулась презентація книг чеського письменника Мартіна Содомки «Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак». У тісному колі письменник, дорослі й маленькі гості заходу говорили про те, як же майструвати автомобіль, літак, мотоцикл та будинок, ділилися враженнями від книг та думками про майбутні проекти. Модерував розмову співзасновник Холдингу емоцій «!FEST» Юрко Назарук. 
 
Мартін Содомка розповів, що хоча він опублікував вже кілька книг в цій серії, найулюбленішою для нього є видання про мотоцикл. Він поділився з читачами, як створював свої книги: «Коли я почав писати історію про автомобіль, мені було легко, бо у моєму гаражі стояла розібрана до останнього гвинтика Шкода Октавія, яку я потім складав знову. І мені було дуже легко. Так само і з мотоциклом. А ось з літаком було важче, адже я не пілот і не так добре тямлю в авіаконструюванні. Ще з дитинства я захоплювався літаками, але щоб написати цю книгу мені довелось прочитати чимало посібників про конструкцію літаків». 
 
«Я дуже давно захоплююсь літаками, мій син часто сидить у літаку, - зізнався Юрко Назарук. - Він ще надто маленький, але я переконаний, що книги Мартіна Содомки йому дуже сподобаються.  Це чудово, що в Україні виходять технічні казки, адже це прекрасний спосіб зацікавити дітей такими складними речами, як авіаконструювання, автомеханіка, інженерія тощо».
Автор продемонстрував, як створював ілюстрації до своїх історій. «Я спершу малюю картинку звичайним олівцем, намагаючись зробити максимально об`ємне зображення. Тоді сканую її та за допомогою Photoshop розфарбовую. Ця програма дає багато можливостей, зокрема промалювати найдрібніші деталі, які не можна зобразити точно на папері. Як результат, зображення виглядає наче створене від руки».
 
На завершення письменник розповів, що історії друзів-бешкетників, про яких йдеться у книгах, закінчується казкою «Як збудувати будинок». Але це не кінець його письменницької роботи. У планах – казка про залізницю ХІХ століття. А вже незабаром у ВСЛ з`явиться наступні частини технічних казок Мартіна Содомки.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage