Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Львів’яни зазирнули у «Скриню»
Фото - Карашкевич Ольга
 
У недільний вечір, 28 серпня, гості фестивалю «Етновир» у Львові мали можливість зануритися у неймовірну красу речей, які для українців є «речами сили» і передаються з покоління у покоління. На площі біля Домініканського собору відбулась інтерактивна презентація арт-бука «Скриня. Речі Сили» та за участі гурту «Курбаси». 
 
 
Арт-бук «Скриня. Речі Сили» — це спроба систематизувати те, з чого колись складався світ наших бабусь і що невблаганно зникає з нашого життя, наче міфічна Атлантида. Речі ужиткові, але настільки прекрасні, що мимоволі погоджуєшся із визначенням «неземна краса». Це речі не прості, а чарівні… Це речі Сили. Арт-бук з’явився завдяки ідеологу видання Дмитру Осипову, письменниці Ярини Винницької та художниці Юлії Табенської.
 
Під час презентації видання гості заходу мали можливість доторкнутись до речей сили, а заодно зануритись у сакральне дійство весільного ритуалу. Впродовж усього вечора мультимедійну інсталяцію супроводжував гурт «Курбаси». Ще здалеку можна було почути дзвінкі голоси Наталі Рибки-Пархоменко, Мирослави Рачинської та Марії Копитчак. Їм акомпанували Артем Каменков на контрабасі та Орест Шарак, який зачаровував усіх присутніх своєю грою на різноманітних етнічних музичних інструментах.
 
 
Та не тільки чудовий виступ гурту дозволяв гостям поринути у світ наших предків. На будівлю Домініканського собору проектували різноманітні візерунки старовинних вишиванок та рушників, фото давніх строїв. Мультимедійна інсталяція не тільки поєднала минуле і майбутнє, село і місто, а й спонукала до роздумів про те, з чого колись складався світ наших предків. 
 
І якщо вам не пощастило потрапити на це неймовірне дійство, ви матимете можливість доторкнутись до речей сили під час Форуму видавців, 16 вересня, з 22:00 у Театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3).
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage