Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Львів’янка Юлія Мусаковська презентувала свою поезію у Чернівцях

Від і До 

У збірці «Чоловіки, жінки і діти» перемішано все, з чим і як ми живемо останні роки: разючі зміни, біль, страждання, втрати.

У чернівецькій «Найкращій Кав’ярні На Розі» відбулася презентація збірки Юлії Мусаковської «Чоловіки, жінки і діти», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».

- До збірки увійшли тексти, написані протягом 2013-2015 років, у передчутті та під час розгортання складних подій в країні, — каже Юлія Мусаковська. — Назви розділів збірки «глина», «залізо» та «вогонь» є спробою повернутися до первісного, до того, як усе починалося, переосмислити, ідентифікувати самих себе, відділити справжнє, важливе, від штучного і другорядного. Це створення чоловіків, жінок та дітей заново, коли глина лягає на залізний каркас і запікається у вогні.

- Є книжки з особливими властивостями: вони відображають наші уявлення про теперішнє і минуле. І є такі, які взаємодіють з майбутнім – через теперішнє, через вібрації та мерехтіння, через нас – чоловіків, жінок і дітей. «Чоловіки, жінки і діти» – книжка віршів, здатних взаємодіяти, — вважає поетеса, авторка передмови до книжки Маріанна Кіяновська.

Доповненням книжки є її графічне оформлення, яким займалися Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»). «Над збіркою Юлі працювати було надзвичайно цікаво: її поезія пульсуюча, свіжа, водночас дуже сильна і дуже жіночна».

Лірика Юлії Мусаковської складна, глибинна, сповнена гострого відчуття людської участі, де ліричні герої часто постають заручниками своїх тіл та соціальних ролей.

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage