Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лондонський книжковий ярмарок прийняв гостей зі 120 країн світу
Сьогодні у Лондоні завершується один з найпотужніших у світі книжкових ярмарків. Цього року він відбувається уже в 45-те і є, безперечно, дуже важливим на ринку купівлі й продажу прав на видання, продажів та розповсюдження книжкового контенту. Практично кожен куточок величезного виставкового центру «Олімпія» перетворився на людський мурашник, в якому то тут, то там вигулькують згадки про Вільяма Шекспіра, який є своєрідним символом цьогорічного ярмарку і акцентом у багатьох його програмах. 
 
 
«Невдовзі світ відзначатиме 400 років з дня смерті Шекспіра, тож ми просто мусили поєднати минуле з майбутнім і обрали Шекспіра одним зі своїх почесних гостей», - зазначив Джек Томас, директор Лондонського книжкового ярмарку. Йдеться зокрема про одну з найбільших приваб заходу - програму «Автор дня», до участі в якій запрошують найвідоміших письменників світу. Сама програма включає презентації, автограф-сесії, фотосети та зустрічі з міжнародною видавничою і читацькою спільнотою. Так, у понеділок, 11 квітня, автором дня був професор Нік Бостром, шведський філософ, що викладає в Оксфорді; у вівторок - Маріан Кіз, ірландська романістка і письменниця в жанрі нон-фікшн; у середу автором дня був сам Шекспір, про якого говорили Трейсі Шевальєр (її книжка «Дівчина з перловою сережкою» незабаром вийде у ВСЛ), Говард Джейкобсон та Джанет Вінтерсон; а сьогодні дитячим автором дня буде Джудіт Керр.
 
 
Аби уявити масштаби дійства, наведемо деякі цифри. Прогнозувалося, що у 2016 році ярмарок відвідають 25 000 гостей зі 120 країн світу - письменники, видавці, дизайнери, редактори, виробники цифрового книжкового контенту, шукачі нових імен та зірок. Понад 1000 видавничих компаній від гігантів ринку до маленьких незалежних видавництв з 67 країн світу виставляються на території «Олімпії». До речі, мають тут свої окремі стенди не лише видавництва, а й друкарні - для залучення іноземних клієнтів. International Rights Center - один з найбільших у світі, робота тут буквально кипить з дев’ятої ранку до пів на сьому вечора. Робоча атмосфера в агентському центрі настільки жвава, що агентам доводиться нахилятись один до одного, щоб мати змогу почути колегу. 
 
 
Традиційно, крім різноманітних англомовних видавництв, помітними є національні стенди Франції та Німеччини, а також доволі численне представництво Китаю - китайський книжковий ринок вважається одним із найперспективніших галузевих ринків світу.
 
 
Наступного року Лондонський книжковий ярмарок відбудеться вже не у квітні, а в травні, що дасть змогу видавцям, які беруть активну участь у міжнародних виставках, зокрема у Болонській, «підзарядити батарейки» і з новими силами та новими проектами знову поринути у вир суто англійських емоцій.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage