Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2016 року став Боб Ділан
Нобелівський комітет оголосив ім`я 112 лауреата в галузі літератури. У 2016 році ним став  американський співак, поет та композитор Роберт Аллен Ціммерман, відомий під псевдонімом Боб Ділан.
 
Нобелівська премія вважається однією найпрестижніших міжнародних премій планети, а у галузі літератури її присуджує Шведська академія (Стокгольм), зокрема за вагомий внесок у світову культуру. Бобу Ділану премію присуджено за «творення нового поетичного вираження у великій американській пісенній традиції». 
 
Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться 10 грудня у Стокгольмі, де лауреати отримують Нобелівські медаль і диплом, а також грошову винагороду, яка цьогоріч становить близько 911 тисяч доларів.
 
Роберт Аллен Ціммерман народився 24 травня 1941 року у містечку Дулут (штат Мінесота, США). З дитинства захоплювався музикою, опанував гру на гітарі, а згодом і на губній гармоніці. У віці 10 років почав писати вірші. Навчався в Університеті Міннесоти. Згодом став відомим у всьому світі музикантом під псевдонімом Боб Ділан. Має українські, литовські та турецькі корені. 
 
Нагадаємо, у 2014 році Нобелівським лауреатом з літератури став французький письменник  Патрік Модіано, а у 2015-му - білоруська письменниця Світлана Алєксієвич. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage