Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лауреатом Букерівської премії 2016 став американець Пол Бітті
ВВС, фото - AFP
 
Пол Бітті став першим письменником з США, який отримав одну з найпрестижніших літературних нагород світу – Букерівську премію 2016 року. Журі відзначило письменника за книгу «Розпродаж», яка є четвертою у творчому доробку автора і присвячена темі расової сегрегації. 
 
Роман розповідає історію юного афроамериканця, який намагається відновити рабство та расову сегрегацію у передмісті Лос-Анджелеса, бо вважає це єдиним способом досягнення громадського порядку. Бітті пише цю розповідь, висміюючи рабство та дискримінацію.
 
За словами голови журі премії Аманди Форман, автору вдалось «позбавити змісту всі соціальні табу». Вона розповіла, що журі знадобилося чотири години, щоб досягти одноголосного вибору. «Розпродаж» - книга нашого часу, - каже Аманда Форман - Це першокласний зразок серйозної літератури, загорнений у шаль гумору».
 
Нагородження 54-річного письменника відбулось учора у Лондоні, де авторові вручили грошову винагороду у розмірі понад 60 тисяч доларів. 
 
Нагадаємо, що лише в останні три роки твори, опубліковані англійською мовою поза межами Великобританії, отримали можливість брати участь у Букерівській премії. Пол Бітті став першим американським представником, якому присудили цю нагороду. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage