Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Культові й маловідомі твори Юрка Іздрика - під однією обкладинкою
Чудова новина для книгоманів! «Видавництво Старого Лева» видало усі прозові твори Юрка Іздрика, а це 52 тексти, - однією книгою. Тепер, узявши в руки важкенький том «Номінації», можна не лише перечитати найвідоміші твори найтаємничішого письменника України, а й відкрити для себе нові, які дотепер виходили тільки у періодичних виданнях.
 
«Номінація»  — найповніше зібрання прозових текстів Юрка Іздрика: від культових «Воццека», «Подвійного Леона», «Острова КРК» і до опублікованих у різних виданнях есеїв. А це, немало-небагато, 850 сторінок тексту і 20 років життя. Звідси й назва книги - «Номінація» - масиви текстів як означення фрагментів дійсності Іздрика. Для зібрання усіх своїх текстів авторові довелося неабияк попотіти: «Виявилося, що жодних власних архівів я не зберіг, і всі свої тексти довелося стягувати з інтернету, - каже Іздрик. - Звісно, полетіло до  біса все форматування, вигадлива авторська графіка, діакритичні знаки тощо. Volens-nolens за таких обставин я був змушений перечитати всі ці твори, аби довести їх до первозданної краси».
 
Наново переосмислити свої твори, зізнається Іздрик, було чи не найважчим випробуванням: щось захопило («твори писані здебільшого в ранній юності»), щось розчарувало... Проте автор залишив усі тексти в оригінальному вигляді. Зрештою, за цю летку й нелінійну прозу, за цю гру в мову і гру з мовою, читачі й полюбили письменника. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage