Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Кожна складність – це нова можливість», - Генрі Марш
фото - Роман Балук/LUFA
 
Ще одна зустріч на Форумі Видавців із всесвітньо відомим нейрохірургом Генрі Маршем пройшла із неймовірним аншлагом. Британський лікар презентував у Театрі ім. Леся Курбаса свій бестселер, що побачив світ у «Видавництві Старого Лева» – книгу «Історії про життя, смерть та нейрохірургію». Компанію йому склали головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка, її заступник – Катерина Міхаліцина та перекладач книги Генрі Марша, український нейрохірург Андрій Мизак.
 
«Чесність, із якою Генрі Марш написав свою книгу, не може не захоплювати, - розповідала Мар’яна Савка. – Коли прочитаєте її, відкриєте для себе важливі етичні речі». Сам британський лікар-автор поділився зі своїми читачами враженнями від України 23-річної давнини, коли він приїхав сюди вперше: «Тоді мене вразила неймовірно сіра і гнітюча атмосфера. Окрім цього, я був вражений станом лікарень й медицини загалом. Попри це, серед моїх українських колег було і є безліч освічених і талановитих лікарів. Кожна складність – це нова можливість. Я оптимістично налаштований щодо майбутнього України. І мій оптимізм все збільшується, коли я рухаюся в напрямку Західної України і Львова, зокрема».
 
Нейрохірург і перекладач «Історій про життя, смерть та нейрохірургію» Андрій Мизак поділився своїми спогадами про знайомство з Генрі Маршем та поїздку в Лондон. «Коли повернувся додому, чітко усвідомлював, що потрібно щось змінювати, - розповідав Андрій Мизак. – Навіть роздумував про еміграцію задля професійного зростання. Але зустрів на своєму шляху дивовижну людину – доктора Ігоря Курільця, з яким і удосконалював свої лікарські вміння».
 
За словами Генрі Марша, багатьох людей, які з різних причин спостерігають за операцією, вона захоплює і лякає водночас. Зрештою, й самого хірурга бентежить не лише краса дій, а й їхня небезпека. Інколи дуже складно розрізнити страх і захват, адже, як довели вчені, людина однаково реагує на ці відчуття. «У цій книзі я намагався дуже точно і чесно описати, на що насправді схожі відчуття нейрохірурга під час операції, - поділився Генрі Марш. – Моя книга – і про перемоги, і про помилки. Адже наші перемоги стають перемогами тільки тому, що у нас були поразки».
 
Під час зустрічі можна було почути й історію з дитинства Генрі Марша про те, як він у юному віці писав поезію та вів щоденники. «З тринадцяти років я ретельно записував усе, - розповів він. – А у 22 мені стало соромно за це – і я спалив свої записи. Тепер дуже про це шкодую, адже корисно бачити те, яким дурним ти був колись».  
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage