Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Книжкова зупинка» - новітня бібліотека мандрує Філіппінами
 
Ми звикли до бібліотек, як до великих стаціонарних будівель, які зберігають тисячі видань, а іноді, на жаль, під товстим шаром пилу. Але маленька бібліотека на Філіпінах, яку назвали «Книжкова зупинка», ламає усі наші стереотипи. Вона постійно змінює місце розташування, самі книги та кидає виклик традиційним бібліотекам. 
 
Відправляючи книгозбірню у мандри різними містами, її творці  WTA Architecture and Design Studio сподіваються актуалізувати публічні бібліотеки для ХХІ століття. Проект вийшов дуже успішним, і навіть був номінований на премію  World Architecture Award 2016. 
 
 
«Книжкова зупинка» може вільно змінювати свою дислокацію. Так, з квітня по травень цього року вона знаходилась у парку Makati на Філіппінах. Потім вона помандрувала в Intramuros - історичний центр одного з островів. 
 
Бібліотека зовсім маленька. У довжину вона сягає майже 4-х метрів, у ширину – лише 2,5. З одного її боку встановлена поличка, що вміщує 800 примірників книг, з іншого – лавки, де можна вмоститися для читання. 
 
 
За принципом дії «Книжкова зупинка» теж відрізняється від класичної бібліотеки. Так, ви можете взяти книгу на читання та потім її повернути, але й можете книгу, яку вирішили почитати, замінити іншою. Завдяки цій системі у бібліотеці відбуваються постійні оновлення – до 150 нових видань на день. 
 
 
Проект починався з 360 книг, а зараз налічує понад дві тисячі. Усі ці видання не можуть вміститися в одній бібліотеці, тому на 2017 рік організатори планують відкриття ще чотирьох «Книжкових зупинок» у різних місцях островів. 
 
Тричі на тиждень у бібліотеці відбуваються зустрічі під назвою «Відкритий нічний мікрофон», де кожен може прочитати свої вірші чи уривок з улюбленого твору. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage