Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги майбутнього: голосове відтворення тексту та голографічні ілюстрації
 
Компанія Google запатентувала нову технологію, яка за допомогою ефекту доповненої реальності дозволяє «оживляти» друковані видання, не використовуючи при цьому жодних смартфонів або планшетів.
 
Технологія доповненої реальності стала інноваційним проривом у створенні інтерактивних видань. За допомогою спеціальних додатків, навівши на книгу планшет чи смартфон, на його екрані починали рухатися ілюстрації, зображені у книзі. Така ж технологія була використана під час «оживлення» книги Катерини Бабкіної «Гарбузовий рік», що 2015 року вийшла у «Видавництві Старого Лева». Детальніше про проект можна дізнатися за цим посиланням
 
Відтоді у світі з’явилися нові технології, які не потребуватимуть використання смартфонів та планшетів. Так, компанія Microsoft презентувала електронну книгу з функцією голосового відтворення тексту та ілюстрацій. За допомогою цієї книги діти можуть слухати казки, а при згадуванні певних фраз, наприклад імен головних персонажів, у книзі з`являтимуться їхні зображення. 
 
Google у цьому питанні просунувся ще далі. Компанія запатентувала пристрій, що за формою нагадує гамбургер. Для використання його достатньо буде просто покласти на сторінку друкованої книги.  Спеціальна технологія побудована на сенсорах, і залежно від рухів та жестів читача вона створюватиме голографічні зображення ілюстрацій з паперового видання. Також технологія доповнюватиме ілюстрацію додатковими деталями і матиме звуковий супровід.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage