Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книгу «Ще літо, але вже все зрозуміло» презентують у Луцьку
У неділю, 7 серпня, у Книгарню «Є» (вул. Лесі Українки,30) в Луцьку  завітає письменник Василь Карп`юк та розповість усім гостям зустрічі про свою нову книгу «Ще літо, але вже все зрозуміло», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева».  Говоритимемо про  літні спогади та такі рідні автору гори, про свіжий хліб, ходіння по чистому снігу, пам'ятання людей, з якими давно не бачився, але які залишили слід у душі, про зберігання дитини в собі і багато іншого. Початок о 17.00.
 
Василь Карп’юк володіє спокоєм і словом, його тексти затишні, прості і глибокі. «Ще літо, але вже все зрозуміло» – книжка для медитативного читання, для згадування і роздумів про дрібне, але важливе. І саме про неї, шлях її творення та про те, що лягло в основу історій, і розповість автор.
 
«З одного боку, не надто оригінальний жанр і підхід – збірка колонок, більшість з яких публікувалася в різних виданнях, - розповідає про книжку Василь Карп’юк. - Але хочеться вірити, що не лише так. По-перше, це не тексти на актуальні теми сьогодення, що передбачає жанр колонки, а швидше ліричні оповідки з гуцульського життя. Так, більшість про гори, про моїх рідних і знайомих людей. Хоча не лише про них. Та й коли книжка готувалася до друку, то вирішили з редактором таки змінити означення жанру. Бо не дуже оповідки. Можна було б написати есеї. Але надто високо звучить. Тому найкраще означення – проби. Саме так, проби якогось майбутнього роману. Як кінопроби. Адже всі герої, які фігурують в цих текстах, можуть дуже органічно переселитися у можливий роман. Ті, яких затвердить читач після прочитання цієї книжки. А ще ці тексти доволі особисті. Дуже прості, аж до безпосередності. Бо писалися для задоволення потреби писання. Так, більшість були опубліковані, але могли й не бути. Кожен з текстів передає окрім певної думки, те, чим я жив тоді, коли писав. Саме тому в книжці багато імен тих, з ким спілкуюся, тих, кого читаю… Багато цитат тих, кого слухаю».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage