Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Іздрик про Андруховича, Жадана та Прохаська
У рамках курсу «Історія літератури в авторах і текстах», організатором якого є Культурний Проект, Юрій Іздрик розповість про трьох культових сучасних письменників України.
 
15 березня відбудеться лекція «Тарас Прохасько: нейробіологія ландшафту». В рамках лекції лектор розгляне такі питання: «Некрополь» як метатекст і художня програма; Арт-хауз естетики раннього Прохаська; «Непрості» – спроба локальної космогонії; Філософія побуту чи «одомашнена метафізика»?; Топос і традиція – маркування загальнолюдського; «Щільна проза» – аспекти неперервності тексту.
 
16 березня в рамках лекції «Сергій Жадан: постколоніальна урбаністика» Юрій Іздрик висвітлить такі аспекти творчості письменника: Поезія як проекція психосоціального тла (аналіз ранніх поетичних творів); Компілятивні збірки Жадана – практика книжкового конструювання; Стилістика бриколажу як концептуально-ситуативний вибір; «Стипендійні road-movie» – рециклінг верлібру ; Етос колумністики Сергія Жадана.
 
«Юрій Андрухович: поет у повітрі» - лекція, що відбудеться 17 березня. Тут слухачі зможуть почути про такі тематичні моменти діяльності Андруховича: Злам поетичної парадигми на зламі парадигми соціокультурної; Між «Індією» та «Листами в Україну» – діапазони лексики й образів; Від «Бу-Ба-Бу» до «Карбідо» – еволюція поетичної репрезентації; Від «Рекреацій» до «Таємниці» – поет як прозаїк ; Крах карнавальності? Суспільний імідж та репутація як текстовий конструк.
 
Усі лекції відбудуться у Домі освіти та культури «Майстер Клас».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage