Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ірина Старовойт. «Цілувати і плакати»
Найсвіжіша новинка Старого Лева - поетична збірка Ірини Старовойт «Гронінгенський рукопис», яка лише у четвер виїхала з друкарні, а у п'ятницю з'явилася на «Книжковому Арсеналі», у суботу вже була презентована там.
 
«Мені надзвичайно приємно тримати в руках цю невеличку синеньку книжечку, - зізнається головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар'яна Савка. - Вона надзвичайно приємна на дотик і красива. Але потрібно не лише тримати в бібліотеці і милуватися її красою. ЇЇ ще й треба читати... І не просто читати, а осмислювати, перечитувати, прочитувати і вкотре розуміти, що автор здатен передчувати історію і писати так, наче писав їх сьогодні, а не рік чи два тому. Я дуже хотіла, щоб книга Ірини Старовойт вийшла у нашому видавництві, адже пройшло 17 років з часу виходу її попередньої збірки. Творчий дует Романи Романшин і Андрія Лесіва («Аґрафка») створили візуальний ряд до цієї книги, оформили її у неймовірно чудовій естетиці синього кольору, що переносить нас у світ голландський кахлів, у світ Гронінгему, в якому є й чимало України, адже у оформленні «Аґрафка» використала родинні фотографії Ірини».
 
«Я ставлю багато фільтрів перед тим, як що-небудь записати на папір чи внести у комп'ютер. А оця книжка вивершилася тоді, коли тексти почали писатися майже незалежно від мене, - розповідає Ірина Старовойт. - Ці вірші і ця збірка загалом не писалися з болю чи з самотності. Ні. Вони писалися у відчутті, що є якась філігрань, кристалізація, яка просто лягає на електронний папір. Але часом ці тексти виходили дуже мінорними. І я хотіла думати, що це тексти про те, що вже було в нашій історії чи в моїй родинній історії. На жаль, часом це вийшли тексти-прогнози, тексти-передбачення».
 
«Коли ми з Андрієм прочитали рукопис Ірини, зрозуміли, що це просто цунамі, бомба... - ділиться враженнями від роботи над книжкою Романа Романишин. - Ми вважаємо, що це одна із найсильніших збірок в Україні за останні 10 років. Тож для нас було великою відповідальністю оформлювати її - до такого якісного колоритного тексту зробити якісне оформлення».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage