Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хтось завітав у київську Книгарню «Є»
Фото Книгарні «Є»
 
У суботу, 2 липня, письменниця Вікторія Амеліна та художниця Марія Фоя познайомили гостей київської Книгарні «Є» з Хтосем – героєм книжки «Хтось, або Водяне Серце», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Під час презентації діти та дорослі спілкувалися з авторкою та художницею, дізнавалися про те, як створюються книжки, вчилися малювати найпрекрасніших у світі риб.
 
Письменниця Вікторія Амеліна та художниця Марія Фоя розповідали маленьким читачам про головного героя книжки «Хтось, або Водяне Серце», про те, як він «народився» та які пригоди ставали на його шляху.
 
«Я часто розповідаю казки своєму маленькому синочку, - говорила Вікторія Амеліна. – Одна з таких казок йому дуже сподобалася, і я вирішила її записати. Казка має дуже простий початок: «Жив собі Хтось..». Я так і назвала головного героя, на якого попереду чекало багато цікавих пригод. І Маша чудово його намалювала. Взагалі я сприймаю ілюстрації майже як екранізацію, а може це й навіть краще, ніж екранізація. Бо написане тобою візуалізується, до того ж не так, як ти собі уявляв, а насправді ще краще і цікавіше. Через ілюстрації відкриваються нові сенси». 
 
 
«Хтось – просто чудовий, його було дуже цікаво малювати, тим більше, що я все-таки знала, хто він, - зізналась Марія Фоя. - Хтось романтичний, сумний, зворушливий та цілеспрямований. Йому вдалося досягти своєї мети і допомогти іншим, і це дуже надихає. І той місяць, протягом якого створювалися ілюстрації, був дуже приємним». 
 
Під час презентації діти не тільки дізналися цікавинки про пригоди Хтося та його друзів, але й разом з авторками створили свій власний акваріум і намалювали яскравих рибок.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage