Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

ХХІІ Форум видавців: «Корнелія» Надії Мориквас – роман з минулого
У «Львівській копальні кави» у рамках ХХІІ Форуму видавців відбулася справжня подорож у минуле. Адже саме там сьогодні йшла розмова про «Корнелію» - роман, в якому описані події 30-50-х років минулого століття, виданий у ВСЛ. Про любов на тлі епохи, любов, якій байдужі час і простір, говорили авторка книги Надія Мориквас та письменниця Галина Вдовиченко.
 
Надія Мориквас розповіла про любов, яка зародилася між головними героями твору Корнелією Опришко та Петром Карманським: «Ця любов була народжена, щоб бути чисто платонічною. Він був для неї усім життям, вона стала його музою, якій він присвятив безліч своїх віршів. Двоє таких різних людей, поєднані енергією тієї епохи, в якій жили». 
Письменниця зізналась, що для неї «Корнелія» - це передовсім любовний роман, а вже тоді книга есеїв, історичний чи документальний текст.  Також авторка розповіла про те, що в основі сюжету - багато історичних фактів і реальних людей, у тому числі – самі головні герої. «Я відступила від історії і дала надію на те, що Корнелія Опришко могла вижити. Вона надто красива, щоб померти такою страшною насильницькою смертю. Я не могла повірити, що Корнелія так померла».
 
Галина Вдовиченко поділилася власними враженнями про книгу: «Це історія реальної дівчини. Але це не просто біографія, це щось більше. Я думала, що це буде роман про Корнелію, її епоху та випробування, які їй довелось пережити. Але Надя ввела туди нових персонажів та сюжетні лінії. І це поєднання реального та вигаданого створило чудову книгу».
«Надія Мориквас належить до тих письменників, які пишуть один твір все життя, - вважає письменник Віктор Палинський. - Надія Мориквас - есеїстична, чутлива і надчутлива, вона вміє інтерпретувати різні події, і це робить її історії цікавими. Цей роман для мене – робота художника».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage